SSP Kragujevac vlasti: Kada ćete imati osećaj za ljude koji žive van Beograda, i oni vole kulturu

Vesti 18. maj 202414:16 5 komentara
SSP

“Dok Kragujevčani na svoje kulturne događaje odlaze po školskim salama i i školskim holovima, ministri Mali i Selaković najavljuju izgradnju minimum šest muzeja u Beogradu. Ima li negde Kragujevca, vidite li ga uopšte? Kada ćete imati osećaj za građane koji žive van Beograda, i oni vole kulturu i oni žele da imaju objekte u kojima će da se osećaju kao ljudi”, izjavio je narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac Dalibor Jekić.

On je podsetio da je SNS 2020. godine najavio rekostrukciju dvorane „Šumadija“, sa bilbordom na čijoj polovini je bio novi izgled dvorane, a na drugoj polovini predsednik Aleksandar Vučić, saopštio je SSP.

“Pitam vas još jednom što prevariste Kragujevčane? Za Nacionalnu koncertnu dvoranu u Beogradu ste opredelili 120 miliona evra a za dvoranu ‘Pionir’, koja je inače važila za jednu od najakustičnijih u bivšoj Jugoslaviji, ste opredelili 0 dinara. Kragujevac je 10 puta manji od Beograda, pa zašto niste opredelili deset puta manji iznos za rekonstrukciju ove dve dvorane? Sa 12 miliona evra bi bile rekonstruisane obe – i ‘Šumadija’ i ‘Pionir’, a građani Kragujevca i Šumadije i kulturni radnici bi napokon imali adekvatan prostor. Sraman je odnos vlasti Srpske narpredne stranke prema gradu Kragujevcu”, navodi Jekić.

Dodao je da su decentralizacija i ravnomerni regionalni razvoj za SNS strane reči.

„Odlika ove vlasti je što veća centralizacija koja utiče na migraciju građana iz unutrašnjosti ka Beogradu. Podsetiću vas da je Kragujevac uvek bio grad kulture, da je u njemu pre skoro 190 godina osnovano prvo pozorište, a da je odnos ove vlasti po pitanju ulaganja u objekte kulture poražavajući sa jedne strane, a sa druge ponižavajući za sve Kragujevčane. Poruka ministara Siniše Malog i Selakovića je da za Kragujevac nema novca za rekonstrukciju dvorana ‘Šumadija’ i ‘Pionir’, a i dobre su vam školske sale i školski holovi”, naveo je Jekić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare