SSP: Najoštrije osuđujemo napade na istraživačke novinare

Vesti 27. jul 202222:16
Stranka slobode i pravde
N1

Stranka slobode i pravde saopštila je da najoštrije osuđuje kontinuirane pretnje i napade na istraživačke novinare, koji, kako su naveli, razotkrivaju afere i prate sudske procese vezane za organizovani kriminal i korupciju delova vlasti, naročito u vezi šverca oružja i slučaja "Jovanjica", najvećoj fabrici marihuane u Evropi.

„Orkestrirana kampanja tabloida, režimskih televizija sa nacionalnom frekvencijom, državnih i partijskih funkcionera, pa čak i delova policijsko-pravosudnog aparata kulminirala je ovih dana hajkom protiv Jelene Zorić i Vuka Cvijića, kao i Nedima Sejdimovića, kada su se na njih najdirektnije ostrvili Vladimir Đukanović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke i advokat prvooptuženog Predraga Kolivije u slučaju „Jovanjica“, a potom i Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP. Hrkalovićeva, koja je optužena za krivična dela i povezanost sa Belivuk klanom je otišla toliko daleko da je na TV Hepi pominjala i članove porodice novinarke Zorić! Napadi su kulminirali nakon što je Zorić, na osnovu informacija koje poseduje, obavestila javnost da je tačno da komunikaciju sa provooptuženim za „Jovanjicu“ nije imao Andrej Vučić, ali da je jeste imao direktor BIA Bratislav Gašić, što niko ni do danas nije ispitao“, navodi SSP.

SSP zahteva od Republičkog javnog tužilaštva da hitno reaguje, zaštiti ugroženu bezbednost ovih novinara i njihovo ustavom zagarantovano pravo da nesmetano obavljaju svoj posao i informišu javnost, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar