SSP: Nakon žalbe investitora, policija uzima lovačko naoružanje Vlasotinčanima

Vesti 15. dec 202218:43 1 komentar
Stranka slobode i pravde

Nakon što je investitor "Water Green Energy doo" prijavio Policijskoj upravi Vlasotince napade na njihove radnike i oštećenja mehanizacije, policajci meštanima Dadinca oduzimaju lovačko naoružanje, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Pročitajte još:

„To je epilog pokušaja investitora da započne radove na izgradnji MHE Besko i reakcije naroda koji to nije dozvolio“, saopštila je SSP.

Kako kažu u toj stranci, meštani nisu agresivni, ali jesu odlučni u odbrani Rupske reke i sprečavanju investitora da izgradi treću elektranu.

Licemerno je ponašanje predstavnika lokalne vlasti koji godinama obećavaju da do izgradnje MHE neće doći, a svih ovih godina su svojim postupcima i rešenjima radili suprotno, navodi se u saopštenju.

Stranka slobode i pravde zahteva preispitivanje odluka Odeljenja za urbanizam, prekid radova i uvažavanje zahteva meštana sela Dadince, a od Građevinske inspekcije očekuje da utvrdi da li je investitor započeo radove ili ne u smislu ispunjenja Zakonom propisanih normi i procedura.

„Odgovornost za sve što se dešava je na predsedniku opštine Vlasotince Bratislavu Petroviću, načelniku Opštinske uprave Marjanu Stankoviću, kao i načelniku za urbanizam Marinku Djordjeviću kojima je interes investitora važniji od interesa ljudi koji ne mogu da žive bez reka koje im otimaju i trpaju u cevi“, kažu u SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare