SSP, Oslobođenje i PSG osuđuju napad na Rašićevog sina

Vesti 23. feb 202109:51 > 15:497 komentara
Izvor: N1

Stranka slobode i pravde, lider Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, Pokret slobodnih građana osuđuju napad na sina srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića.

Stranka slobode i pravde ocenila je danas da brutalno prebijanje sina srpskog političara sa Kosova i Metohije Nenada Rašića nedvosmisleno podseća na scenario pripreme ubistva Olivera Ivanovića i zatražila kažnjavanje počinilaca i hitno otkrivanje nalogodavaca.

Više lica je osamnaestogodisnjem srednjoškolcu nanelo teške povrede glave i lica gvozdenim šipkama i čekićem dok je izlazio iz gimnazije u Lapljem selu, navodi se u saopštenju i dodaje da je jasno da je taj napad, od koga se ledi krv u žilama, bio planiran.

povezane vesti

„Da ironija bude veća, Nenad Rašić je pre samo nekoliko dana optuživan od Vučićeve Srpske liste da se dodvoravao Albancima i pokušavao da uništi Srpsku listu, da bi ti isti danas brže bolje bežali od ikakve krivice za obeležavanje Rašića kao antisrpske mete i medijskog linča kome je do juče bio izložen“, ukazala je SSP.

Stranka je navela da „igranje tuđim životima zarad opstanka na vlasti nije ništa novo za Vučića i njegove sluge, ali je brutalnost sve veća, pa sada nisu pošteđena ni deca“.

Prema SSP, o tome govore i druge srpske stranke na Kosovu jasno ukazujući da „ludilo koje su Beograd i Srpska lista uneli među Srbe na Kosovu, mora da prestane momentalno i bez uslova. Srpska lista moraće, htela ili ne, da preuzme odgovornost za posledice njenog medijskog linča protiv političkih protivnika“.

Stranka slobode i pravde zahteva ne samo kažnjavanje počinilaca, već i hitno otkrivanje nalogodavaca, a posebno „nemešanje Aleksandra Vučića kroz poligrafsku odbranu svojih kriminalaca kako je to bio slučaj posle ubistva Olivera Ivanovića“.

Đorđević: Rašić napadnut dan nakon što je njegovog oca prozivao Vučić

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je da je napad na sina srpskog političara sa Kosova i Metohije Nenada Rašića „već poznat obrazac“ viđen i kod ubistva Olivera Ivanovića, po kome posle medijskih napada SNS i Srpske liste „dolazi do eksalacije nasilja prema ciljanim osobama“.

Đorđević je u pisanoj izjavi naveo da je „samo jedan dan pre napada lično Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare prozivao Nenada Rašića“, oca pretučenog mladića Nikole.

„Nasilje je sada otišlo korak dalje, više ne prezaju ni od fizičkih napada na decu. Po svemu što znamo, Rašićevog sina je šipkama napalo više desetina osoba“, kazao je Đorđević i dodao da je Oslobođenje i pre nedavnih izbora na Кosovu upozoravalo da „kriminalci iz Srpske liste sprovode strahovladu“, i „drže Srbe u pokrajini u strahu“.

Đorđević je rekao i da „ti veliki branioci srpskih interesa uništavaju srpske sredine, a onda po direktivi svojih mentora iz SNS idu u Prištinu, sede na kanabetu sa OVК zločincima i rade na ostvarivanju nezavisnog Кosova“.

On je ocenio da je saopštenje Кancelarije za Кosovo i Metohiju kojim se izražava zabrinutost zbog napada na Rašićevog sina „licemerno“.

PSG: Srpska lista direktno odgovorna

Pokret slobodnih građana optužio je Srpsku listu da je direktno odgovorna za prebijanje sina Nenada Rašića, zbog toga što kontinuirano vodi kampanju satanizacije svih drugih političkih opcija Srba na Kosovu.

„To što niko lično iz Srpske liste, filijale SNS na Kosovu sa podrškom vlade u Beogradu i predsednika Aleksandra Vučića, nije lično pretukao, ili povukao oroz, ne umanjuje njihovu odgovornost, nakon što su sve svoje političke protivnike nazvali izdajnicima, plaćenicima Albanaca, ljudima koji razbijaju jedinstvo Srba. Na kraju se uvek nađe neko ko će zadojen mržnjom, to učiniti umesto njih“, naveo je PSG u saopštenju.

PSG je podsetio da su funkcioneri Srpske liste pre nekoliko dana Rašića nazvali kockarem koji se dodvorava Albancima kako bi uništio Srpsku listu.

„Ovakve fašističke metode moraju odmah da prestanu, i budu osuđene od svih političkih činilaca, kako bi se među Srbe vratio mir. Podsećamo na reči Olivera Ivanovića, koji je prošao kroz istu takvu kampanju i na kraju bio ubijen, koji je govorio da se Srbi na Kosovu više plaše Srba i Srpske liste nego Albanaca“, dodaje PSG.

Komentari

Vaš komentar