SSP: Nedopustivo da Telekom ustupa resurse Telenoru kako bi uništio konkurenciju

Vesti 05. feb 202110:401 komentar
SSP
N1

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je nedopustivo da državna kompanija Telekom ustupa svoje resurse privatnoj firmi Telenor, kako tvrde, sa ciljem da se uništi konkurencija i da Srbija u medijskom pogledu postane "pandan Severnoj Koreji".

„Nedopustivo je i u evropskim okvirima nezabeleženo da jedna državna kompanija – Telekom, ustupa svoje resurse stranoj privatnoj kompaniji – Telenor, a sa ciljem da se uništi druga strana privatna kompanija – SBB. Samo monstruozni mozak može da dođe na ideju da uništi jednu veliku stranu kompaniju da bi na taj način zapravo uništio dva slobodna medija – televizije N1 i Nova S“, navela je SSP u saopštenju.

SSP je zatražila smenu generalnog direktora Telekoma Vladimira Lučića i Nadzornog odbora te kompanije, „koji samo slepo izvršavaju naloge Vučića i na taj način Srbiju dodatno kompromituju u Evropi i svetu“.

„Podržavamo svaki poslovni potez državnog Telekoma koji za cilj ima njegov razvoj, ali niko ne može da podrži davanje desetina miliona evra novca građana za tabloid ‘Kurir’ i TV Kurir, stotina miliona evra novca građana za kupovinu kablovskog Kopernikusa bliskog Srpskoj naprednoj stranci i posredno kupovine TV Prva i O2/B92, uz enormno zaduživanje i katastrofalno upravljanje Telekomom, koje je SNS rukovodstvo dovelo u predstečajno stanje“, dodala je SSP.

Komentari

Vaš komentar