SSP Niš tvrdi da su javni funkcioneri iz SNS ponovo u kampanji u Crnoj Gori

Vesti 26. sep 202215:19 0 komentara
Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje
N1

Stranka slobode i pravde ima saznanja da neki niški javni funkcioneri borave u Crnoj Gori, gde su, kako kažu, ponovo umešani u organizaciju kampanje pred izbore 23. oktobra u Budvi.

To su naveli u saopštenju, u kome Gradski odbor stranke iz Niša upozorava da je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović, kadar SNS, „na partijskom zadatku u Crnoj Gori, gde sa ostalim niškim naprednjacima ‘pomaže’ partnerima u kampanji za lokalne izbore u Budvi koji, bi trebalo da se održe 23. oktobra“.

Pročitajte još

„Da li su sa njim i većnik Miroslav Đokić, radnik vodovoda Dušan Mihajlović, radnica JKP ‘Tržnica’ Olivera Đorđević, radnica JKP ‘Parking servis’ Jelena Denić? Šta je Baboviću važnije – građani od kojih prima platu ili partija od koje dobija ingerencije?“, pitaju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Podsećaju, kako su naveli, na aferu koja se desila 2021. godine, „kada je osam niških naprednjaka proterano iz Crne Gore zbog učestvovanja u izbornoj kampanji“.

„Neka imena tada proteranih naprednjaka sada se ponovo javljaju. Takođe smo uputili zahteve za pristup informacijama od javnog značaja gradonačelnici Niša i direktorima JKP ‘Naisus’, JKP ‘Parking servis’ i JKP ‘Tržnica’, sa pitanjem da li su njihovi zaposleni odsustvovali s posla u periodu od 19. do 23. septembra i po kom osnovu. Očekujemo odgovore od nadležnih, a pre svega od načelnika Nišavskog okruga Babovića – da objasni građanima od kojih prima platu na kakve se to ingerencije poziva, ko mu je dao te ingerencije, jer zakon nije i dokle sežu njegove ingerencije. Od kada je mešanje u unutrašnje stvari druge države nadležnost načelnika okruga?“, zaključuje se u saopštenju.

Konstatovali su da bi tužilaštvo i ministri prosvete i lokalne samouprave morali da reaguju zbog poslednjih postupaka Petra Babovića, šefa Nišavskog okruga, među kojima je i pokušaj uticaja na jednog od članova Školskog odbora „OŠ Dušan Radović“ u Nišu, uoči izbora kandidata za direktora škole, o čemu je N1 izveštavao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!