SSP podneo krivičnu prijavu protiv direktora Uprave za igre na sreću

Vesti 05. okt 202213:44 14 komentara
SSP

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović podnela je krivičnu prijavu protiv direktora Uprave za igre na sreću Zorana Gašića, jer, kako tvrdi, ne kontroliše rad kladionica u Beogradu.

Ona je izjavila novinarima ispred Trećeg osnovnog javnog tužilaštva da veći broj kladionica nema na vratima naznačeno da je ulaz zabranjen mlađima od 18 godina, a ne poštuju ni deo zakona koji se odnosi na neotvaranje kladionica, niti kockarnica na manje od 200 metara od škola.

„Pre 82 dana poslali smo dopis Upravi za igre na sreću da provere sve kladionice i kockarnice u Beogradu, kao i da primene zakon. Posle 67 dana dobili smo odgovor od njih da je sve u redu i da se zakon poštuje. To sve nije tačno i za to ću vam dati nekoliko primera“, navela je.

Popović je pokazala slike kladionica kod Prve beogradske gimnazije, osnovnih škola Branko Ćopić i Jovan Popović, navodeći da su članovi SSP premerili rastojanja i da su manja od 200 metara. Ona je pokazala slike nekoliko kladionica i kockarnica u Beogradu, u Maksima Gorkog 7 lokal koji nema plakat sa oznakom da je maloletnicima zabranjen ulaz, zatim u Kalenićevoj 2 i u Mileševskoj ulici, koje takođe nemaju takvo obaveštenje na ulazu.

Prema njenim rečima, razmak između kladionica ili kockarnica mora biti bar 100 metara, a pokazala je primer na Zelenom vencu gde su čak tri kladionice jedna do druge, kao i nekoliko kladionica u Maksima Gorkog i u Beogradskoj ulici.

„Ne znam šta radi Uprava za igre na sreću, ne znam šta su oni kontrolisali, jer je očigledno da izgled, kao ni to gde se oni nalaze – nisu“, rekla je Popović.

Ocenila je da je pogrešno da se inspekcija najavljuje kladionicama tri dana unapred, jer se time kladionicama i kockarnicama daje vreme da poprave svoje greške, ali i mogućnost da se tog dana, kada kontrola dođe, ponašaju u skaldu sa pravilima i zakonima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare