SSP: Ružić bi ostavkom zbog Kristijana Golubovića naučio decu šta je odgovornost

Vesti 22. apr 202310:24 18 komentara
printscreen/youtube/TV Pink

Stranka slobode i pravde predložila je ministru prosvete Branku Ružiću da podnese ostavku, zbog toga što je izjavio da "ne vidi kao veliku problematiku" to što je u beogradskoj Osnovnoj školi "Đura Jakšić" snimljen spot grupe "Crni Cerak" u kome učestvuje Kristijan Golubović, koji je više puta osuđivan za krivična dela.

Pročitajte još

Predsednica Odbora za obrazovanje SSP Nataša Zečević ocenila je u saopštenju da su Socijalistička partija Srbije, čiji je Ružić član, i Srpska napredna stranka stvorili sistem vrednosti u kome „nema ništa sporno što Golubović sedi za katedrom“ i ocenila da bi ostavka ministra bila primer iz kog bi deca mogla najbolje da nauče.

„Vi možete primerom da ih naučite šta je to odgovornost. Ako to ne učinite, prosvetni radnici, roditelji i svi dobronamerni građani Srbije će smatrati upravo Vas ministre Ružiću odgovornim za to što je obrazovna institucija postala scenografija za spot sa Kristijanom Golubovićem, i to u ulozi učitelja“, navela je Zečević.

Ružić je u petak izjavio da ne vidi da kao veliku problematiku što je u školi „Đura Jakšić“ snimljen spot u kome učestvuje Golubović.

„Važno je i da oni koji se resocijalizuju, ukoliko iskažu želju da promovišu neke pozitivne vrednosti, u tome ne treba gledati neprijateljski akt“, izjavio je Ružić novinarima u Nišu i dodao da je to „trapavo urađeno“ i da je Ministarstvo prosvete odmah po prijavi poslalo prosvetnu inspekciju kako bi se utvrdile sve činjenice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare