SSP: Saopštenje RTS targetira stotine hiljada ljudi koji su protiv nasilja

Vesti 06. jun 202315:38 17 komentara
rts
N1 / Nikola Kojić

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da su saopštenje Kolegijuma RTS-a u kome piše da se na protestima poziva na linč zaposlenih u javnom servisu, kao i naslovna strana “Politike” na kojoj piše da su protesti legitimizovali zahtev za ubistvo predsednika ''bestidne laži koje targetiraju stotine hiljada protestanata koji traže zaustavljanje nasilja i odgovornost''.

Kako je juče saopštio Kolegijum RTS-a, svi pritisci, razni oblici nasilja i pretnje kojima je Javni servis izložen u dužem periodu imaju u osnovi sličnu pozadinu – pokušaj da se na RTS gleda kao na polugu, ili batinu, putem čega se, mimo ustavnih i regularnih puteva, dolazi na vlast.

“Na ovaj način Politika i RTS su pretvoreni u prepisivače vesti koje danima ponavljaju režimski mediji i režimski portparoli poput Jovane Jeremić, Dragana Vučićevića, Jelene Karleuše, Dragoslava Bokana, Nebojše Krstića…Podudaranje lažnih vesti sa onim što govori Vučić, Brnabić, Bakarec, Orlić i ostali, predstavlja dokaz da je obračun  sa građanima i njihovim zahtevima osmišljen na istom mestu“, navodi u saopštenju SSP.

Kako se ocenjuje, uništavanje institucija uključujući najstariji dnevni list na Balkanu “Politiku” i javni servis specijalnost su režima koji se bavi jedino opstankom na vlasti.

SSP navodi da su upravo zato su zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja” o smeni članova REM-a i rukovodstva RTS-a preduslov za vraćanje istine i profesionalnosti u medije bez kojih nema rešenja društvene i političke krize koja parališe Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare