SSP: Suđenje Belivuku se odlaže kako se ne bi čule optužbe na račun režima

Vesti 10. feb 202211:35 27 komentara
Veljko Belivuk
Pedja Milosavljevic/AFP

Stranka slobode i pravde saopštila je da je optuženi šef kriminalnog klana Veljko Belivuk iskazom da je umešan u rušenje u beogradskom kvartu Savamala potvrdio povezanost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tadašnjeg gradonačelnika Siniša Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića i s tom grupom.

Belivuk je u iskazu koji su preneli mediji naveo da je vlast angažovala njegovu i grupu biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića da tokom noći nelegalno sruši kuće u Savamali kako bi bio izgrađen parking za kompleks Beograd na vodi.

POVEZANE VESTI:

„Sada je potpuno jasno da se proces klanu Belivuk odugovlači, jer suđenje nije počelo ni četiri meseca nakon potvrđivanja optužnice, kako se pre izbora 3. aprila ne bi čule optužbe na račun režima koje se poklapaju sa izjavama drugih svedoka koji su i ranije tvrdili da sam vrh države, Grada Beograda i beogradske policije stoji iza rušenja u Savamali aprila 2016. godine – događaja koji je simbol rušenja države i sloma sistema pred spregom režima i mafije“, naveo je SSP u saopštenju.

SSP je podsetio na priznanje bivše supruge Siniše Malog, Marije, koja je navela da joj je on kazao da je organizovao to rušenje, kao i na prijavu policajca Gorana Stamenkovića koji je kazao da su ga tadašnji ministar pravde Nikola Selaković i državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović terali da prizna krivicu za nesavestan rad.

„Sada je Belivuk u svom iskazu pred tužiocem otkrio ne samo izvršioce, već zapretio i nalogodavcima, jer ne samo jedan čovek je mogao da naloži zatvaranje ulice i isključenje struje“, dodala je ta stranka.

SSP je naglasio da će „odmah po promeni vlasti“ pravosudje utvrditi sve okolnosti, izvršioce i nalogodavce rušenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare