SSP tražio da se izveštaj o Šapićevoj imovini nađe pred Odborom za finansije

Vesti 23. mar 202319:25 komentara
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Narodni poslanik Vladimir Obradović (SSP) zatražio je da se na dnevni red sednice skupštinskog Odbora za finansije uvrsti i zahtev za vanrednim izveštajem Agencije za sprečavanje korupcije o vanrednoj kontroli imovine gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

„Vladajuću većinu ne zanima da li je njihov član Aleksandar Šapić prekršio zakon ili ne“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Kako se navodi, javnost je iz sredstava javnog informisanja saznala da postoji osnovana sumnja da Aleksandar Šapić nije prijavio svoju vilu u Trstu ili nije prijavio njenu celokupnu površinu, kao ni devizni depozit iz koga je ta vila kupljena, Obradović smatra da članovi Odbora, narodni poslanici i građani treba da dobiju o tome zvaničnu informaciju od Agencije.

Predsednik Odbora Veroljub Arsić iz SNS-a odgovorio je da Odbor nije nadležan za to i da poslanik Obradović treba da iskoristi instituciju poslaničkog pitanja i dobije traženu informaciju, iako u članu 55. Poslovnika Narodne skupštine stoji da se ovaj Odbor, između ostalog bavi i drugim pitanjima iz oblasti borbe protiv korupcije.

Za predlog Vladimir Obradovića glasalo je pet poslanika opozicije, jedan poslanik je bio protiv, dok osam predstavnika vladajuće koalicije nisu glasali ni za ni protiv. Vladimir Obradović će u narednom periodu podneti poslaničko pitanje i o tome obavestiti javnost, navodi SSP u saopštenju.