SSP: U Krnjači jedini ultrazvuk radi jednom nedeljno; NS: Leči se ko ima para

Vesti 18. dec 202217:14 3 komentara
Shutterstock

Predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Dunavski venac Goran Miličević izjavio je da je zdravlje građana leve obale Dunava ugroženo dok palilulskim Domom zdravlja "Dr Milutin Ivković" upravlja Aleksandar Stojanović, za kojeg kaže da se "u javnosti proslavio mobingovanjem zaposlenih i manipulisanjem kliničkim studijama", saopštio je SSP. Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da zdravstveni sistem pokazuje veliku nejednakost među građanima u Srbiji, jer, prema njegovim rečima, oni koji imaju novca mogu da se leči brzo i efikasno.

Miličević je u saopštenju istakao da su za mentalno zdravlje 150.000 stanovnika leve obale Dunava zadužena samo dva psihijatra, jedan psiholog, jedan defektolog logoped i jedan socijalni radnik u Borči.

Dodao je da su za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju zadužena samo dva lekara fizijatra u Krnjači, a da u Domu zdravlja postoji samo jedan ultrazvučni aparat, „koji radi samo jedan dan u nedelji“ i da su internistički pregledi „ukinuti“ u Padinskoj Skeli.

Za ostale specijalnosti nužno je obratiti se s druge strane reke u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“, koji je od nekih naselja leve obale udaljen gotovo 30 kilometara, naveo je Miličević.

Jovanović: Paralelni zdravstveni sistemi – u jednom elita, u drugom građani

Pročitajte još:

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da zdravstveni sistem pokazuje veliku nejednakost među građanima u Srbiji, jer, prema njegovim rečima, oni koji imaju novca mogu da se leči brzo i efikasno.

„Bogata i povlašćena elita stvorila je dva paralelna sistema, jedan za sebe, a drugi za građane, što se vidi na svakom koraku. Ako nemate ‘vezu’ kod lekara i nemate novca, onda čekate mesecima i godinama na pregled i lečenje, a ako imate para, onda možete da zdravstvenu uslugu platite bez čekanja u privatnoj klinici“, rekao je Jovanović u Jagodini, gde je osnovan gradski odbor Narodne stranke.

Kako je prenela ta stranka u saopštenju, Jovanović je naveo da „klika na vlasti“ i Srpska napredna stranka (SNS) „zastupaju interese bogate i povlašćene elite“.

„Ako ne bude promena u Srbiji, nejednakost će sve više rasti i biće sve vidljivija“, rekao je Jovanović.

On je naveo da će u narednih godinu dana svaki grad dobiti svog lokalnog „junaka koji će zapaliti iskru slobode“, koja će se do lokalnih izbora 2024. godine pretvoriti u „plamen slobode koji će obasjati Srbiju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare