SSP: Vesić i Vučićević moraju da plate 300.000 dinara zbog navoda o Đilasu

Vesti 20. maj 202114:58 15 komentara
N1

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da "dva Vučićeva glasnogovornika" - zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i vlasnik "Informera" Dragan J. Vučičević, po dvema presudama moraju da isplate 300.000 dinara predsedniku SSP Draganu Đilasu "zbog samo jednog dela laži i uvreda kojima se služe u naručenom obračunu sa njim".

Povezane vesti:

SSP navodi da je „prvo Viši sud u Beogradu utvrdio da su potpuno neistiniti navodi u tekstu sa pod naslovom ‘Đilas opet ispao majmun’ sa podnaslovom u kome je navedeno da je Dragan Đilas ‘optužio Srbiju da u Ukrajini prodaje oružije kojim ubijaju Ruse! Vučić dao dokaze da to oružije nije prodavala država a Đilas ćuti kao pi.ka’ jer tužilac (Dragan Đilas) nikada nije izrekao takvu tvrdnju“.

„Zbog navedenih laži, uvreda i povreda ugleda i časti sud je obavezao glavnog i odgovornog urednika Informera da Draganu Đilasu isplati 200.000 dinara, a u obrazloženju presude piše da je ‘ovakav način izveštavanja vulgarno vređanje i predstavlja kršenje apsolutno svih mogućih propisa i uzansi novinarske profesije'“.

U saopštenju se navodi da je „gotovo u isto vreme Prvi osnovni sud u Beogradu obavezao zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da zbog povrede ugleda i časti Draganu Đilasu isplati iznos od 100.000“ dinara.

„Goran Vesić je kažnjen jer je u intervju portalu ‘Espreso’ koji je objavljen pod naslovom ‘Đilasovci hteli da me ubiju’ optužio Dragana Đilasa da je ukrao osam miliona evra na Bulevaru Kralja Aleksandra pri čemu takve tvrdnje ‘nije potkrepio nikakvim dokazom da je protiv tužioca (Dragana Đilasa) pokrenut, vođen ili osuđujućom presudom okončan krivični postupak povodom tog događaja'“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da je „Prvi osnovni sud na bazi dokaza i izjava ocenio da je Goran Vesić izneo netačne i neproverene informacije koje su „usmerene na ličnost tužioca“.

„Ovako su srpski sudovi još jednom utvrdili da predstavnici režima kao i režimski mediji smišljeno lažu i obmanjuju javnost. Ove presude, kao i kazne od 100.000 i 200.000 dinara za najgore laži i uvrede koje iznose, Vesića i Vučićevića neće zaustaviti, ali im Stranka slobode i pravde garantuje da će oni kao i svi ostali koji lažima i uvredama uništavaju živote ljudi, kada se promeni ovaj režim, odgovarati u skladu sa zakonima zbog krvavih košulja, razbijenih glava i suza dece ljudi koje već godinama satanizuju“, navodi SSP u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare