SSP Vrbas: Vlast nema novca za plate vaspitačima, ali ima za „veselje“

Vesti 16. jun 202413:23 11 komentara
N1

Mile Jurkić, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik OO SSP Vrbas rekao je da nema novca za zaostale plate vaspitačima, ali da zato ima za proslavu Spasovdana, za koju je opštinska vlast SNS-a organizovala koncerte popularnih muzičkih izvođača, navodi se u sopštenju stranke.

„Vlast krije od Vrbašana koliko ih je miliona platila iz iste opštinske kase, jer za “hleba i igara” ima, plus vatrometi naravno” dodaje Jurkić, navodi se u saopštenju.

On još ističe da pored toga, vrtić „Suncokret” prokišnjava, a zaposleni se, saopšteno je, posle svake veće kiše više bave sakupljanjem vode po sobama gde deca borave i spavaju, umesto pedagoškim radom sa decom.

Pročitajte još:

“Roditelji su očajni, jer se nameće pitanje koliko je i do kada bezbedan boravak dece u tom objektu?! Stoga zahtevamo od predsednika Opštine Vrbas Predraga Rojevića da hitno odgovori zašto vaspitačima kasne zarade i kada će isplatiti zaostale plate, kada će sanirati neuslovni predškolski objekat, kao i koliko je tačno koštalo „opštenarodno veselje” za Spasovdan” rekao je Jurkić kroz saopštenje.

On je zaključio, kako je saopšteno: „A kako bi naprednjaci i znali da je obrazovanje stub svakog društva, kada veliki broj njihovih visokih funkcionera i ministara ima kupljene ili plagirane diplome raznih nazovi privatnih fakulteta?! Za njih je najvažnija obrazovna institucija Akademija mladih lidera, koja ih jedino osposobi za brutalne napade na svakog ko drugačije misli i to rečnikom neprimerenim ni za ulicu. Pored odgovora predsednika Opštine Predraga Rojevića koji zahtevamo, najoštrije osuđujemo sve napade na prosvetne radnike i nemar prema njima, izražavamo veliko žaljenje što nasilje buja u obrazovnom sistemu, na mestu gde ga ne bi smelo uopšte biti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare