SSP: Vučićević dužan da Đilasu plati 100.000 dinara zbog povrede časti i ugleda

Vesti 03. dec 202116:26 9 komentara
N1

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je Apelacioni sud u Beogradu utvrdio da glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević namerno obmanjuje javnost i Dragana Đilasa pokušava da predstavi kao nemoralnog i opasnog čoveka, i da je dužan da Đilasu plati 100.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

Kako navodi SSP, u obrazloženju presude, kojom je potvrđeno da je Vučićević povredio dostojanstvo ličnosti i pretpostavku nevinosti Dragana Đilasa, piše da činjenica da tuženi ima status javne ličnosti ne znači da se javnosti mogu prezentovati podaci na taj način da se tužilac s namerom osumnjiči da je izvršilac dela koje je kažnjivo, a u svakom slučaju moralno neprihvatljivo.

Radi se, kako podsećaju, o tekstu „A Đilas sa Tanjom Vojtehovski šopinguje po Trstu“ objavljenom 2. decembra 2019 godine.

Citiraju i deo obrazloženja presuda u kome stoji da tuženi „nisu obavezni da tužiocu naplate štetu zato što su o njemu pisali negativno, ili su ukazivali na određene događaje, odnosno pojave, već što su svojim pisanjem namerno u javnosti stvorili utisak i upućivali na zaključak da je tužilac učinilac kažnjivih dela, nemoralan i opasan čovek“.

„Ovo je samo jedna u nizu presuda koje dokazuju nameru režimskih medija da lažima i uvredama diskredituju svakog čoveka koji se bori protiv ovog nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima“, ocenjuju u SSP.

Poručuju da će svi koji su na ovaj način proganjali ljude, u skladu sa Zakonom o lustraciji, odgovarati nakon što za samo nekoliko meseci ovaj režim i definitivno ode u istoriju.

Komentari (9)

Vidi sve komentare