SSP: Zastrašujuće genetske analize u režiji Dveri, a Dveri – postavljaju pitanje

Vesti 28. nov 202208:49 6 komentara
Boško Obradović, Patriotski blok, Dveri
N1

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je šokantan stav pokreta Dveri i njegove "zabrinutosti" za genetsku strukturu budućih naraštaja, a povodom odluke države da se dozvoli uvoz reproduktivnog materijala za potrebe vantelesne oplodnje. Dveri su posle oštrih kritika javnosti danas izdale novo saopštenje u kom pitaju "zašto nemamo domaću banku reproduktivnog materijala".

Povezane vesti

„To je odraz primitivizma i nepriznavanja nauke, a u političkom smislu to su stavovi svojstveni rasizmu. Zato ovakvi ekstremistički stavovi zaslužuju najoštriju osudu“, navela je SSP.

Ta stranka smatra da je stručna javnost dužna da se oglasi kako bi se u korenu sasekle anticivilizacijske teze koje promovišu superiornost i čistotu nacije kao vrednost.

„Ako se ovo prećuti, ovakvi i slični njima uskoro će saopštiti da nisu dobri Srbi i Srpkinje oni koji se venčaju sa pripadnicima bilo kog drugog naroda. Porodice nastale u mešovitim brakovima i njihova deca postaće legitimne mete ekstremista“, saopštila je SSP.

Takođe i da „sve ovo nema nikakve veze sa politikom već isključivo sa zdravim razumom i obaveza je svih nas da branimo i odbranimo društvo od ovakvih lažnih patriota i njihovih anticivilizacijskih stavova“.

„I kad radi nešto naizgled plemenito, vlast to radi zbog ekstraprofita njima bliskih firmi“

Srpski pokret Dveri saopštio je da se ovoj „vlasti ne može ništa verovati, pa ni kad radi nešto naizgled plemenito i uvozi donorski reproduktivni materijal iz inostranstva za potrebe veštačke oplodnje.

„I kad radi nešto naizgled plemenito, ona to zapravo radi zbog ekstraprofita njima bliskih firmi“, navele su Dveri.

Dveri su to saopštile povodom brojnih oštrih kritika njihovog ranije objavljenog stava da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva posebnu moralno-etičku procenu.

„Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja“, navele su Dveri u tom saopštenju.

U dansšnjem su poručili da pružaju punu podršku svim bračnim parovima koji se bore za potomstvo, ali i zapitali zašto država Srbija nema domaću banku reproduktivnog materijala.

„Zašto nije povedena kampanja da se poveća broj domaćih donora reproduktivnog materijala već se ‘uvozi’ iz inostranstva? I ko je taj koji ‘uvozi’, odnosno zašto ne ulaže u domaću banku donora?“, zapitale su u saopštenju Dveri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare