Šta je rekao Stojan Radenović u intervjuu zbog kojeg je reagovao Vladimir Obradović

Vesti 12. feb 202410:09 33 komentara
Printscreen RTS 1

Matematičar i, kao najstariji poslanik, predsedavajući Skupštine Srbije u novom sazivu Stojan Radenović izjavio je u intervjuu za dnevni list Alo da je opozicija "neuka".

On je objasnio da su statistika i matematika toliko napredovale da je razultate izbora moguće pogoditi do druge decimale.

„To se zove validni uzorak. Oni su bili ubeđeni za Beograd. Međutim, uzeli su malo slabije, ili nedovoljno obučene agencije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je možda uzeo najjaču. On je u početku znao da zaostaje za njima, uzimao je taj uzorak, zove se validni uzorak, i u početku je govorio da kasni, međutim, njihovo ponašanje, uopšte ponašanje posle tih tragedija (Ribnikar i Orašje), bilo je takvo da su oni padali kod birača. Validni uzorak je bog, to nije lako i to je najviši nivo, ali sve se zna“, istakao je Radenović.

On je dodao da opozicija kod njega ne bi pala na popravni, već bi ostala neocenjena, što je još gore, jer je to „beznadežni slučaj“.

„Upetljali su se ko pile u kučine i još su nesložni. Oni mogu da se poprave, ali ako nađu neke psihologe. Jer oni u stavri ne vode politiku. Oni su se fiksirali na jednog čoveka i da njega pobede. Ali ga neće pobediti nikad na taj način“, zaključio je Radenović.

Podsećamo, profesor Univerziteta u Beogradu i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Srbija protiv nasilja Vladimir Obradović uputio je otvoreno pismo Radenoviću, profesoru u penziji i predsedavajućem Narodne skupštine u kome mu je poručio da je „prestao da bude naučnik i profesor i postao partijski vojnik“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare