Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Zelenskim

Vesti 01. jun 202317:29 71 komentara

Imao sam kratak i korektan razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, jer zašto da ne pružim ruku čoveku koji ne priznaje nezavisnost Kosova, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je dodao da ih je upoznao luksemburški premijer Gzavije Betel.

„Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova i poštuje teritorijalni integritet Srbije, kao što i Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. Imali smo kratak i korektan razgovor, ali odluku o snakcijama donose građani Srbije preko svog rukovodstva“, rekao je Vučić novinarima koji prate samit Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Upitan da li je sa ukrajinskim predsednikom razgovarao o uvođenju sankcija Moskvi, Vučić je rekao da je Srbija svoju odluku donela u martu 2022. godine, a pozicija države se nikada ne može menjati jednim razgovorom.

„Srbija ima svoju politiku, samostalno, poštuje Ukrajinu. Dobro je da smo imali razgovor i ne bih da govorim o takvim stvarima“, rekao je Vučić koji je na pitanje da li je Zelenski zamerio takav stav odgovorio: „Kao da mi nekome treba da se pravdamo zato što vodimo politiku u interesu svoje zemlje“.

„Podržavamo teritorijalni integritet jedni drugim i ne bih da otkrivam više“, dodao je Vučić.

On je ocenio da su i neki u Srbiji „skočili“ što se sreo sa Zelenskim, koji ne priznaje nezavisnost Kosova i da svi imaju ideje kako bi Srbija trebalo da se ponaša.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare