Šta otkriva snimak posle nesreće kod Doljevca do kog je došla TV N1

Vesti 27. jan 202319:08 93 komentara

N1 televizija došla je u posed dela video snimka sa naplatne rampe Doljevac posle saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Stanika Gligorijević. U pitanju je snimak koji je prikazan na sudu, a koji je u suprotnosti sa svedočenjem policajca koji je prvi ispitivao osuđenog - Dejana Stanojevića. Podsećamo, u pitanju je nesreća iz koje i dalje nedostaje dva minuta snimka u koje je, kako je sam rekao - uvid imao predsednik Srbije.

Povezane vesti

Za nekoliko dana biće tačno četiri godine otkako je Stanika Gligorijević poginula na naplatnoj rampi Doljevac i otkako ključan deo snimka nedostaje. U snimku koji je dobila N1 televizija vidi se momenat kada na naplatnu rampu, posle nesreće, stiže saobraćajna policija.

„Dva svedoka, oba su policajci saobraćajne policije, koji tvrde da su bili kod hotela Nais – to je pravac Niš i kada su dolazili do naplatne rampe da su videli da je velika magla. Kada je sudija pustio snimak, vidi se da oni dolaze iz potpuno suprotnog pravca, iz Leskovca, da se ne nalazi dvoje ljudi u kolima nego jedan, prave polukružno okretanje i staju kao da su došli iz Niša. Svedočenje o magli iz tog pravca je onda irelevantno. Zanimljivo je i da policajac koji je izašao iz vozila kaže da je obavio prvi razgovor sa vozačem. Ja sam ga pitao da li je zatekao vozača u kolima, rekao je – ‘nisam’, da li ste se raspitivali ko je vozač – ‘nisam’, i na kraju, na pitanje kako znate da je on vozač ako ništa od toga niste uradili, policajac nije imao odgovor“, kaže advokat Božo Prelević.

Sestra Stanike Gligorijević, Mirjana Aleksić, koja je bila povređena u nesreći kaže da im nestala dva minuta snimka niko nikada nije pokazao, da im osuđeni još nije isplatio novac, kao i da je bila prisutna u sudu kada su svedočili policajci.

„Jeste, bila sam prisutna. Oni su skroz kontra svedočili. Prikazan je snimak odakle su došli iz pravca Leskovca – jedan govori jedno, drugi govori drugo… Nikad istinu nisu rekli. Onda znači da im je zabranjeno da istinu kažu“, istakla je Aleksić.

„Ovde se ponovo u ovom delu pojavljuje da vi radite u državnom organu, MUP-u, da dođete pred sud i da iznesete neistinu koju sud utvrdi na video snimku, što takođe govori samo o tome da su oni instruisani i poslati da to utvrde“, kaže Prelević.

Na naplatnoj rampi Doljevac, koja danas više ne postoji, u trenutku nesreće bilo je dosta svedoka, ali kada se stiglo pred sud oni su odustajali od svedočenja.

„Konkretno, za ovaj snimak bio je ‘jedan zanimljiv gospodin’ koji je rekao da su okrivljenog (vozača) upravo ti policajci dovezli na naplatnu rampu. Ja to ne mogu da tvrdim i da li je to tačno kada sam ga pitao da li bi želeo da to ponovi pred tužiocem on je rekao da se boji“, naveo je Prelević.

Dejanu Stanojeviću, vozaču bivšeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu 2021. godine izrečena je kazna od četiri i po godine zatvora.

„Mi smo pokušali da saznamo da li je on otišao na izdržavanje kazne i nismo uspeli da utvrdimo da se on nalazi na izdržavanju kazne, što ne znači da se ne nalazi“, dodaje Prelević.

Poslednji put kada smo pokušali da od predsednika Srbije dobijemo odgovor na pitanje gde je snimak koji nedostaje, jer je on u njega imao uvid, rekao je da ga novinari nađu i to reše sami.

N1 (avgust 2022.): Pitam vas ko vam je dao snimak, gde je on sada, kome ste ga vratili i kod koga da ga tražimo? Obećali ste javnosti…

Vučić: Nećete me naterati da budem nepristojan. Ja nisam obećao građanima Srbije, rekao sam, oni koji su zainteresovani i koji imaju prava na to mogu da steknu uvid.

Vučić (2019.): Snimak je užasan, ali pošto vidim da vi izražavate sumnju, ja ću evo da molim nadležne državne organe da vam pokažu to.

Prošlo je četiri godine, a javnosti u Srbiji još nije poznato da li je predsednik molio organe, a ne zna se ni kod koga je ceo snimak nesreće kod Doljevca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare