Šta sve o klanu Belivuka ne videste u tabloidima i na nacionalnim frekvencijama

Vesti 28. jul 202119:06 > 19:1328 komentara

Dok se čeka podizanje optužnice protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, mediji koji o tom slučaju profesionalno izveštavaju, na meti su medija bliskih vlastima. KRIK zovu "mafijaško-koljački portal", iako su u vreme kada su novinari KRIK-a izveštavali o vezama političara i kriminalaca, prorežimski mediji i predstavnici vlasti mudro ćutali. Šta sve niste videli u tabloidima i na nacionalnim frekvencijama i o čemu sve vlast nije govorila?

Danas kada je iza rešetaka, Veljko Belivuk puni novinske stupce tabloida, a slike njegovih zlodela ne skidaju se s nacionalnih frekvencija. Kao da godinama pre toga Belivuk nije ni postojao, vlast je bila nema, a novinari njoj bliski – izgleda slepi. Za to vreme, a to je poslednjih pet godina, o Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi KRIK je pisao ravno 203 puta.

Povezane vesti

„O Belivuku nadaleko i naširoko pišemo već nekoliko godina i tokom tih godina otkrili smo više veza koje je ova grupa imala s predstavnicima vlasti, u policiji, s političarima, a svih tih godina na vlasti se nalazi aktuelna vlast. A ono što je zanimljivo jeste da tada niti vlast, niti predstavnici vlasti, niti mediji koji su bliski vlasti nisu pisali niti prenosili naša otkrića“, kaže Bojana Jovanović novinarka KRIK-a.

Da vas podsetimo – negde im je promakla priča da je u leto 2016. generalni sekretar Vlade Novak Nedić vežbao gađanje na vojnom strelištu u Pančevu sa Veljkom Belivukom i Aleksandrom Stankovićem, koji će krajem te godine biti ubijen. O tome Vojni sindikat najpre obaveštava generala Ljubišu Dikovića koji ne reaguje, a potom i javnost. Podnose i krivičnu prijavu, pokreće se istraga, ali se ubrzo obustavlja jer su pojedini dokazi misteriozno nestali.

„Dakle, neko je cepao stranice dnevnika prijavnice gde je evidentiran ulazak tih lica, nestali su snimci s video nadzora koji je savremen i snimke može da čuva nekoliko meseci, vršen je uticaj na svedoke da o tome ne govore…“, kaže Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbije.

Osim u vojsci, i neposrednu vezu imali su i sa jednim pripadnikom Žandarmerije, Nenadom Vučkovićem Vučkom. O vezama s Belivukom i Stankovićem izveštavali su i Krik i Insajder, a tadašnji ministar policije ovako je branio žandarma.

„Nenad Vučković jeste pripadnik Žandarmerije, ne znam da li je vođa navijača Partizana, znam da je navijač Partizana, ali ne mislim da postoji krivično delo biti navijač ili vođa navijača“, rekao je Nebojša Stefanović.

Kao što nije krivično delo ni kad se predsednikov sin druži s ljudima s policijskim dosijeom, o čemu je takođe pisao KRIK. I danas predsednik Vučić, kaže, ne zna ko ga je obezbeđivao na stadionu u Novom Pazaru, ostaće pitanje je li znao da su ga na sopstvenoj inauguraciji obezbeđivali članovi Belivukove grupe.

Jedan od njih koji je davio novinare, vodio se kao redar SNS-a, a pripadao je istoj huliganskoj grupi kojoj je i Belivuk.

„U vreme kada je ova grupa nastala i jačala na čelu MUP-a bio je Stefanović, a njega je znamo ko doveo na to mesto. Tako da ne možemo isključiti to da Vučić nije znao šta se dešava, da nije znao za postojanje te grupe i sve veze o kojima je KRIK godinama pisao. Ako ništa drugo, mogao je da se informiše o tome na našem sajtu“, kaže Bojana Jovanović.

Mogao je predsednik o tome da se informiše i na sajtu Kurira, istina, bilo je to vreme kada mu nisu bili naklonjeni. Predmet njegovog interesovanja klan Belivuk postaje tek 2020. Juna te godine su, prema podacima Tužilaštva, počeli da otimaju ljude, muče ih i ubijaju. Za sve pre toga, istina je, izgleda, „tamo negde“. I zato je Novak Nedić i dalje u Vladi, Nenad Vučković i dalje u Žandarmeriji, i nikada nisu saslušani, a ko su političari i ljudi iz vrha MUP-a i službi bezbednosti koji su s Belivukom sarađivali i štitili ga – i dalje nije poznato.

Komentari

Vaš komentar