Šta sve srpski turisti treba da znaju o novim merama u Grčkoj

Vesti 16. jul 202110:08 > 10:1218 komentara
Izvor: Tanjug / AP, Petros Giannakouris

Osim što se uvodi obavezna vakcinacija za zdravstvene radnike i radnike u staračkim domovima, Grčka od danas ima nove mere protiv koronavirusa koje se odnosi i na turiste - u zatvorene prostore mogu samo vakcinisani.

Vladimir Vlaho iz turističke agencije „Sabra“ je ocenio za N1 da nove mere neće uticati na boravak srpskih turista u Grčkoj jer su uslovi za ulazak ostali isti (vakcinisani, PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati, kao i sertifikat da je preležan kovid u poslednjih šest meseci).

Pročitajte još

On, međutim, ističe da je novom merom ograničen ulazak u zatvorene prostore.

„Svi građani i turisti moraju da budu vakcinisani ukoliko žele da borave u zatvorenom delu restorana, kafića, ukoliko požele da odu u bioskop ili pozorište“, objašnjava Vlaho.

Ako srpski turisti žele da borave u zatvorenom prostoru kao dokaz da su vakcinisiani dovoljan im je sertifikat sa kojim su ušli u Grčku.

„Bitno je da ga imaju kod sebe, u papirnoj formi ili na mobilnom telefonu. Dovoljno je da to pokažu“, kaže Vlaho.

N1

Kada je reč o prodavnicama i apotekama, Vlaho ističe da tu nema promena i da je dovoljno nošenje maske i držanje distance.

„Ni za ulazak u muzeje neće biti potreban sertifikat“, dodaje on.

Odgovarajući na pitanje o lečenju u slučaju zaraze koronavirusom, Vlaho podseća da je Grčka preuzela na sebe snošenje svih troškova.

Vlaho kaže da je interesovanje za letovanje u Grčkoj veliko i da je jedina promena u odnosu na prethodne godine da putnici dolaze nedelju dana pred početak aranžmana.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar