Štajnfeld za N1: Tužilaštvo kao da ne vidi da ima dovoljno dokaza za postupak

Vesti 13. jul 202117:53 > 19:11 36 komentara
N1

Tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski istražni postupak u slučaju koji ima mnogobrojne svedoke, uključujući i žrtve, kao i puno pisanih tvrdih (materijalnih) dokaza koji potvrđuju moju traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem, rekla je Danijela Štajnfeld za N1.

„Moji iskazi su originalno zapisani od strane psihologa, a datiraju od ranih dana posle samog silovanja, počevši od moje prijave psiholozima Viktimološkog društva, koju je sledila originalna prepiska sa njima.

Priloženi su iskazi prijatelja kojima sam se poverila u prvim satima kad sam preživela i dočepala se slobode. Priloženi su i profesionalni izvestaji kliničkih psihologa iz nekoliko terapeutskih centara, koji uključuju i bolničke i univerzitetetske timove. Postoji veliki broj dokaza i svedoka o mom lečenju tokom godina u Americi, gde je na prvoj stranici svakog izveštaja svake istorije bolesti napisano da sam bila seksualno zlostavljena 2012. godine.

Jedna od psihologa kod koje sam išla je žena našeg porekla i govori srpski. Ona je u svom izveštaju 2014. godine navela da sam proživela seksualno nasilje od strane Branislava Lečića. To je bilo prvi put u Americi da sam rekla njegovo ime. Valjda zato što je naša žena, pa će znati ko je.

Sada se eto javilo još svedoka, devojaka koje su doživele različite vidove Lečićevog nasilja i čija svedočenja su ponuđena Tužilastvu. Tužilac je odbio da ih sasluša“, navela je Štajnfeld u izjavi za N1.

„Ne moram nikome ništa da dokazujem, želim pravdu za žrtve“

Štajnfeld je prethodno na Instagramu izjavila da ona ne mora nikome ništa da dokazuje.

Kako je navela u objavi na toj društvenoj mreži, želi da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje, kao i pravo na podršku.

„I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati“, napisala je glumica.

Podsetimo, u slučaju glumice Danijele Štajnfeld, koja kolegu Branislava Lečića optužuje za silovanje, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu. U saopštenju navode da, na osnovu dokaza koji su prikupljeni, ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo.

Branislav Lečić, koga je Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, a Merima Isaković za seksualno uznemiravanje, rekao je da se, uprkos tome što je očekivao da tužilaštvo donese odluku da ne pokreće postupak protiv njega „budući da nije kriv“, ne oseća kao pobednik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare