Štajnmajer: Nemačko-francuski predlog za Kosovo ima uspeh i prihvata se

Vesti 29. nov 202214:49 68 komentara
INA FASSBENDER / AFP

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao je u Skoplju da cela Evropska unija ima interes da dođe do normalizacije odnosa Srbije i Kosova i da se raduje jer nemačko-francuski predlog sada ima uspeh i prihvata se.

Pročitajte još:

„Što se tiče odnosa Srbije i Kosova mogu da vam kažem da cela EU ima interes da dođe do normalizacije odnosa. Zato su i napravljeni predlozi. Radujem se zato što je nemačko-francuski predlog sada postigao uspeh i prihvata se. To bi moglo da ohrabri strane kojih se tiče. Da produže da sarađuju na ovom polju“, rekao je Štajnmajer na zajedničkoj konfereociji za novinare sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Nemački predsednik je time odgovrio na novinarsko pitanje da li misli da je francusko-nemački predlog dobra polazna osnova za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Štajnmajer je u utorak doputovao u dvodnevnu posetu Severnoj Makedoniji i posle sastanka sa Pendarovskim susrešće se sa premijerom Severne Makdonije Dimitrom Kovačevskim i obratiti poslanicima u Sobranju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare