„Stalna pratnja, uživanje u Ljutice Bogdana“: Kako živi bivši ministar Nebojša Stefanović

Vesti 16. jun 202420:07 135 komentara

Bivšeg ministra policije i vojske Nebojšu Stefanovića gotovo više niko i ne spominje. Javnost ponekad iznenade fotografije sa njegovog Instagrama i to kako je uz novu izabranicu započeo novi život. Međutim, sada društvenim mrežama kruži jedna fotografija uz opis za koji bi se svako upitao "odakle pare".

Na fotografijama gde je Nebojša Stefanović u svečanom odelu i devojka u beloj dugačkoj haljini, reklo bi se da je u pitanju venčanje.

Prvi je fotografiju objavio bivši portparol ministarstva odbrane odakle zapravo Stefanović i odlazi u „zaborav“.

„Gospodo, to što Stefanović uživa u Grčkoj u bivšoj vili Micotakisa koju je kupio svojoj dragoj to je u redu, ali što uživa u državnom objektu Ljutice Bogdana i zašto ima stalnu pratnju, a već dve godine nije ministar? To mi plaćamo“, napisao je vojni komentator Petar Bošković na Iksu.

Međutim, kako se od bivše ministarske plate plaća na primer bivša vila poznate grčke političke porodice.

„Svako je u obavezi da prijavljuje svoju imovinu čak i bivši ministri u određenom periodu, ne znam da li je još u obavezi pošto nije na političkoj funkciji“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Novinar Birna Aleksandar Đorđević objašnjava da izveštaj o prijavljenoj imovini koji je prijavio 2023. godine govori da Stefanović nema nepokretnosti, nema automobil.

„Od prihoda ima prijavljeno 130 hiljada platu i neki depozit u banci“, ističe.

Reklo bi se dovoljno za jedan skroman povučen penzionerski život.

„Imanje koje je stekao baveći se politikom ostalo je da mu to niko ne dira i meni to izgleda kao neka vrsta dogovora između njega i Vučića“, smatra direktor vesti na Nova S Slobodan Georgiev.

Ministar Dačić kaže da kada je reč o prihodima iz policije, sigurno niko ne bi mogao to da priušti.

Međutim, da li je nekada najbliži saradnik Aleksandra Vučića imao samo prihode kao što je ministarska plata?

„Ono što je neosporno i ono što smo mi dokazali jeste da je otac Nebojše Stefanovića trgovao oružjem i preprodavao Krušikove mine i time oštetio Krušik samo u jednoj godini za 16 miliona dolara i Tužilaštvo je tu moralo da pokrene istragu i to ne protiv pokojnog Branka Stefanovića, već protiv Nebojše Stefanovića i ono što mi znamo jeste da se Tužilaptvo nikada time nije bavilo“, kaže novinar Đorđević.

I to je samo jedan „poslić“ u jednom dugačkom nizu za koje se vezuje ime Nebojše iz Beograda, a o kojem se ćuti.

„On sedi negde u tišini Madere ili neke susedne zemlje. Da li je to Grčka ili neko drugo mesto, ne mora da ide u Majami kao drugi prijatelji i ja mislim da se Stefanović drži toga“, smatra Georgiev.

A čega se drže institucije Srbije i dalje nije poznato kao što nije poznato da li će Tužilaštvo ikada da se zainteresuje za Stefanovićevog kuma Aleksandra Papića i na taj način jednostavno prati tok novca koji bi možda mogao da dovede do bivšeg ministra i potpredsednika Vlade Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare