Stamatović: Zlatibor prilagođen osobama sa invaliditetom

Vesti 10. dec 202115:574 komentara
gondola, zlatibor
N1

Opština Čajetina ulaže velika sredstva u aktivnosti osoba sa invaliditetom, a i investitore na Zlatiboru savetujemo da grade objekte prilagođene potrebama tih građana, rekao je predsednik te opštine Milan Stamatović.

„Кao lokalna samouprava nastojimo da i svi naši objekti budu bez barijera, jer turističko mesto kakvo je Zlatibor sa okolnim naseljima i prirodnim lepotama pripada svima. I moral i etika nas obavezuju da vam budemo na usluzi i uveravam vas da ćete kod nas uvek imati otvorena vrata za bilo koju vrstu aktivnosti“, obećao je Stamatović polaznicima Zimske škole Nacionalne organizacije za osobe sa invaliditetom Srbije koja se od 9. do 12. decembra održava na Zlatiboru.

Govoreći o izgradnji novog sportskog kompleksa na Zlatiboru on je istakao da jedan od glavnih zadataka projektanata sportskih terena i pratećih objekata jeste da ih prilagode korišćenju i za osobe sa invaliditetom.

Pozvao je predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom da i oni daju predloge koji će biti preneti projektantima.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević je rekla da je energija i snaga osoba sa invaliditetom uvek njen lični podstrek.

„Način na koji se borite sa svojim izazovima i kako prevazilazite sve prepreke je nešto odakle svako od nas može dosta toga da nauči. I ja želim da učim od vas. Znam da je potrebno da budete makar duplo bolji da bi vam se dala prilika. I vi i jeste duplo bolji. I, hvala vam na želji i volji da zajedno gradimo Srbiju bez barijera“, kazala je Кisić Tepavčević.

Nagrada na konkursu „J=ednaki“ u kategoriji „Jednaki u sprečavanju diskriminacije“ ove godine pripala je Jelena Marić iz Užica koja je rekla da je to kruna njenog jedanaestogodišnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, u narednom periodu biti unapredjeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

Komentari

Vaš komentar