Stamatovićeva (de)montaža SNS-a: Strahuje li od gubitka fotelje, nakon dve decenije vlasti?

Vesti 28. maj 202421:20 6 komentara

Snimak u kojem svojim stranačkim kolegama objašnjava da moraju da skupljaju kapilarne glasove za SNS, jer u protivnom ne mogu da računaju na posao, lider Zdrave Srbije Milan Stamatović sada naziva montažom. Da li je to, kao i sa pričom o migraciji birača, samo pokušaj iskupljenja?

“Ja vam kažem, ovi milosti nemaju. Vidite kako se odnosi SNS, ako glasate za njih, koliko kapilarnih glasova morate da donosite, ne interesuje ih. Ako to ne uradite ne možete biti ni direktor, ni čistačica, ne možete ništa“, rekao je Stamatović.

Snimak za koji se tvrdi da je nastao na jednom sastanku Milana Stamatovića sa saradnicima je, tvrdi lider stranke „Zdrava Srbija“, izvučen iz konteksta.

Iako se sve jasno čuje, kaže da je u pitanju montaža. Objašnjava i da nikada nije rekao da SNS kapilarnim glasovima ucenjuje ljude za posao.

„Da li Vi znate da SNS od svojih birača traži da sakupljaju kapilarne glasove?“, pitao je reporter N1.

„Mene SNS ne zanima. U tom kontekstu sam govorio“, odgovorio je on.

„Da li ste čuli da oni to rade?“, pitao je reporter.

„Svašta čujete. Lično nisam ni video ni doživeo“, glasi njegov „lični stav“.

Sada ispada da ništa od onoga što smo čuli, Stamatović zapravo nikada nije ni rekao.

„Nema sumnje da je snimak autentičan i nema sumnje da je on priznao u stvari da snimak postoji. Kada se tačno to dogodilo, jer znamo da je gospodin Stamatović figurirao za jednog od najozbiljnih kandidata za ministra Državne uprave i lokalne samouprave. A onda se iznenada dogodilo da to više nije on, već narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević iz Niša, na veliko iznenađenje“, rekla je Marinika Tepić za N1.

Milan Stamatović je predsednik opštine Čajetina punih 20 godina, a naprednjaci nikada nisu bili deo vlasti u Čajetini.

Da li se ovaj decenijski funkcioner sada plaši gubitka vlasti?

Na poslednjim lokalnim izborima 2020. godine, koje je Stamatović odlučio da ne bojkotuje, odneo je ubedljivu pobedu sa čak 61 odsto glasova. Ali, već naredne godine počinje zbližavanje sa Vučićem. Prošle godine, otkriva plan da naprednjaci pripremaju migraciju birača.

Uplašen da bi upravo zbog toga mogao da izgubi vlast, pristupa Narodnom pokretu za Srbiju, koji je formirao Aleksandar Vučić.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare