Stan u Zemunu tri puta plavljen, investitor preti funkcijom u predsedništvu

Vesti 08. jul 202217:21 21 komentara

Stanovnici Zemuna pretrpeli su veliku štetu prilikom nevremena koje je ove nedelje pogodilo Beograd, a stan porodice Poljaković poplavljen je po treći put za poslednja tri meseca. Vlasnica za štetu krivi investitora i loše urađenu izolaciju, a on joj poručuje da tuži grad i poziva se na svoju funkciju u kabinetu predsednika države.

Jadranka Poljaković i njen suprug posle 30 godina života u Nemačkoj vratili su se u Srbiju i kupili stan u prizemlju u novoj zgradi na Zemunskom keju. Stan u momentu kupovine nije bio završen, investitor je obećao da će sanirati uočene nedostatke, a kupci su dobili dozvolu da sami dovrše preostale radove.

Međutim, problemi koji su se pojavili sa kišama, vlagom i plavljenjem stana doveli su do pretnji i prebacivanja odgovornosti.

Jadranka je za N1 rekla da su taman osušili stan od prethodne kiše i nameravali da ga okreče, a parket prelakiraju, kada se desila poslednja kiša i sva voda im se slila u dnevni boravak.

„I pored svega doživljavamo pretnje da smo mi krivi, da je krivo nebo, da država treba da odgovara“, navodi Poljaković odgovorie koje dobija od investitora.

Dodaje da on nije ispunio svoju obavezu da popravi greške u gradnji i postavljanju izolacije, a da sada preti tužbom jer su kupci postavili veće prozore nego što je bilo predviđeno.

„Imali smo sudskog veštaka i prilikom kupovine stana. Vlaga je bila i ranije, i pre potpisivanja ugovora su nam obećali da će taj problem biti rešen. Izolacija nije urađena do kraja. Problem koji je u ugovoru nije rešen. Pre dva dana je bila gospođa sudski veštak i odmah je uočila problem. Problem nije u otovorenom prozoru“, kaže sagovornica N1.

Tvrdi i da je investitor Nenad Jevremović prodao sve stanove u zgradi, za sebe zadržao jedan, a da se prema novim vlasnicima ponaša bahato i zastrašuje ih svojom funkcijom u kabinetu predsednika.

„Većina stanara ima problem… On se hvali time da je na visokoj funkciji, poručuje da tužimo grad. Prvo nam prebacuje da smo jeftino kupili stan i da hoćemo da od suterena pravimo vilu, da možemo da zaradimo ako prodamo. Nudi se da on kupi stan“, rekla je Poljaković i dodala da to doživljava kao pritisak.

Ističe i da se komšije plaše jer se investitor poziva na svoju funkciju i moć koju ima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare