Stanari Bežanijske kose: Javna rasprava o izgradnji tri nebodera u utorak

Vesti 27. maj 202213:1010 komentara
Izvor: Fonet

U upravi Grada Beograda će se u utorak, 31. maja, kao jedna od tema rasprave naći i izmena Plana detaljne regulacije kako bi se omogućila gradnja nebodera na početku Bežanijske kose, iznad bazena "11. april", saopštili su stanari Bežanijske kose.

„Na javnoj raspravi razmatraće se izmene Plana detaljne regulacije, koje za cilj imaju isključivo ispunjenje interesa investitora, izgradnju tri nebodera u mirnom porodičnom naselju, ali ne i interesa, potreba i želja stanovnika Bežanijske kose“, navode u saopštenju stanari koji su nedavno organizovali i potpisivanje peticije kako bi se sprečila gradnja.

U razgovoru za N1 tada su istakli da je u tom delu Bežanijske kose dozvoljena gradnja „4 plus 1 sprat“ i da bi takva gradnja narušila i izgled kraja i doprinela još većoj gužvi.

Na nekoliko lokacija u tom delu grada nedavno je posečeno i nekoliko hektara šume, za šta se deo stanara takođe pobunio, a na mestu na kojem je kod Tošinog bunara posečeno dva hektara šuma počela je gradnja odbojkaških terena.

Nedavno se oglasio i investitor, navodeći da je u planiranju projekta izgradnje tri kule posebno „vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi“.

„Poštujući lokalnu zajednicu čiji smo deo i vodeći računa o ekologiji, na lokaciji Tempo Tower procenat zelenih površina biće povećan čak 30 puta u odnosu na danas. Nijedno drvo neće biti posečeno zbog izgradnje novog simbola Beograda, već će naprotiv ovaj deo grada dobiti nove zelene površine“, naveo je Tempo Tower u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar