Stanari Bloka 37: Jedva čekamo da nas Vesić zove, tu smo dok ne popadamo na +40

Vesti 21. jun 202114:18 > 14:45 21 komentara
Nebojša Popevski, Slađana Radak
N1

Stanari Bloka 37 na Novom Beogradu, Slađana Radak i Nebojša Popevski, rekli su za N1 da su bili zaprepašćeni situacijom u Bloku kada su danas ponovo čuli i videli bagere. "(Zamenik gradonačelnika Goran) Vesić je brzo reagovao, rekao je da će nas pozvati na razgovor. Za sada nemamo poziv od njega, ali jedva čekamo, da ispričamo našu priču. Ne možemo ništa da mu zamerimo", rekao je Popevski. Radak kaže da je transparentnost celog procesa upitna. "Nismo uputili komentar investitioru, imamo naša prava i izrazili smo nezadovoljstvo", kazala je ona.

Popevski je rekao da je žalosno što se sada nalaze u ovoj situaciji.

Povezane vesti:

„Mi smo apolitični, nismo aktivi u politici, ima i mladih i starijih ljudi, mi smo realni sagovornici. Rešenje mora da bude nešto što neće narušiti i ugroziti kvaliltet života u Bloku. Nadam se da nas neće zvati da nam kažu da će nam zasaditi ruže. Nekoliko je scenarija, ne bih spekulisao. Grad je najmoćniji od svih, ovo je odlična prilika za grad, ako sad reaguju i reše problem, pokupiće neke bonus poene i rešiti problem““, dodao je on.

Popevski kaže da će kvalitet funkcionisanja celog bloka biti narušen ako se zgrada izgradi.

„Naš blok je ograničen na to što jeste, stvoriće se ogroman čep. Umesto da se napravi garaža, da se reši problem parkiranja, dobijamo zgradu od devet spratova. Diče se parting mestima, ali van garaže će biti najmanje 500 automoblia, to je bezbednosni rizik, Hitna pomoć ili vatrogasci neće moći da priđu. Niko ne želi Blok kojim mogu da se kreću samo trotinetom“, rekao je on.

Radak kaže koji je prostor za manevar građana, jer se radi o privatnom posedi.

„Mi računamo da ćemo otvoriti jednu temu, za zdrav i normalan odnos, to što je neko kupio parcelu, ali šta će tu da se gradi je pitanje svih nas. Tu postoji dosta stvari gde treba uraditi forenziku, to je projekat koji je od dve etaže narastao na 8, došli smo do ogromnog projekta na mestu gde mu nije mesto“, smatra ona i dodaje da i građani bloka koji plaćaju poreza i doprinose, takođe zbog ovoga imaju finansijske gubitke, a ne samo investitori.

„Hajde da vidimo kako su oni to izrazili dobru volju, bila je i sa naše strane“, kazala je Radak.

Ceo razgovor pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live: