Stanari Mišarske: Institucije ne reaguju na prijave protiv investitora koji je razvalio ulicu

Vesti 23. feb 202409:05 11 komentara

Dan državnosti u Mišarskoj u centru Beograda je postao „dan nelegalne gradnje“, kažu stanari te male ulice. Pošto nadležni ne reaguju na prijave protiv investitora, za kog kažu da nelegalno izvodi radove, odlučili su da se javnosti obrate - zidnim novinama.

Stanari Mišarske imali su problem s vodom jer je investitor probio vodovodne cevi pod izgovorom da mora da izvede vanredne radove.

Aleksandar Gavrilović, koji živi u toj ulici, kaže da su radovi izvedeni bez naloga, a da je formulacija „vanredni havarijski radovi“ izgovor da izvođači mogu da rade mimo projekata i planova.

I tako je došlo do toga da se pokida vodovodna instalacija, a popločana ulica razvali bagerima, pokazuje Gavrilović.

„Treba da se vadi kocka po kocka rukom. Ti isti koji su rušili treba da vrate u prvobitno stanje.

„Budući da to tako rade, onda mi stanari Mišarske, pošto nemamo nikakvu saradnju sa nadležnim institucijama Beograd put, saobraćajna inspekcija, građevinska inspekcija kojma smo se svima žalili, onda smo mi napravili zidne novine gde imate poprečni presek ulice, propise, čega sve treba da se pridržavaju“, ukazuje Gavrilović.

Podseća da su stanari tri puta zvali komunalnu policiju, koja nije htela da izađe na teren.

„Videćemo kako će ovo da se završi. Budući da su kocke polomili, one ne postoje. To će značiti da će ovo morati ponovo da se radi“, ističe sagovornik N1.

Nekada mirna ulica na Vračaru, postala je primer urbanističkog haosa. Višespratnice niču na mestu starih prizemnih kuća. zbog čega stanari kažu da će ostati bez dnevnog svetla, pešaci bez ulice, a građani su već ostali bez spomenika kulture s kraja 19. veka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare