Stanari Vidovdanske u suzama, na kratko ušli u urušenu zgradu po lične stvari

Vesti 30. jul 202114:27 > 14:33 50 komentara

Stanarima zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu, koja se pre dve nedelje urušila zbog zidanja obližnjeg stambenog objekta, danas je omogućno da na kratko uđu u svoje domove i uzmu lične stvari koje nisu uspeli da ponesu sa sobom tokom evakuacije.

Proces konačnog iseljenja, koji je trajao oko sat vremena, obezbeđivali su vatrogasci i pripadnici MUP-a, a tokom ove akcije, primećena su i nova, manja oštećenja na zgradi.

Vesna Ivanović kroz suze je za N1 rekla da je u svoj stan ušla sa vatrogascima.

POVEZANE VESTI:

„Teško je bilo kad smo otključali stan i kad smo ušli. Gledali smo šta prvo da zgrabimo i da pokupimo vredne stvari… Ceo život proveli smo ovde. Pustili su nas unutra da pokupimo naše najosnovnije stvari, to je bilo užasno“, navela je.

„Ne znam šta da kažem, puna sam emocija. Teško mi je… 30 godina sam živela ovde. Nije mi dobro i ne znam šta bih vam rekla. Sad treba stvari da nosim, a gde ću… Nekih 70-ak kilometara odavde. Šta mi vredi činiti u ovom momentu, jer sam toliko puna emocija i premorena“, kazala je Ivanović.

Podsetimo, stambena zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, urušila se tokom radova na izradi temelja za izgradnju zgrade na susednom placu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je postignut dogovor sa svih sedam vlasnika stanova iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici da za njih Direkcija za građevinsko zemljište izgradi novu zgradu po hitnom postupku.

Grad će zatim, kako je objasnio, potraživati naknadu štete na svoje ime od investitora susedne zgrade, zbog čije je izgradnje došlo do urušavanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare