Stanarima srušene zgrade u Vidovdanskoj po 300.000 dinara pomoći

Vesti 12. avg 202110:2418 komentara
Rušenje zgrade, Vidovdanska
Screenshot/Video/Nova.rs

Po odluci gradskog Štaba za vanredne situacije i gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, na račune pet raseljenih porodica iz Vidovdanske ulice uplaćeno je po 300 hiljada dinara, saopštio je Beoinfo.

Rešenja o isplati izradilo je Odeljenje Vračar Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u cilju prevazilaženja vanredne situacije u kojoj su se porodice našle, kazala je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

POVEZANE VESTI

Gradska sekretarka je napomenula da je stanarima iz Vidovdanske ulice na sastanku, koji je održao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obećana podrška Grada u hitnom zbrinjavanju porodica, kao i interventna novčana pomoć, što je i ispunjeno.

Vesić je tada izjavio da je postignut dogovor sa svih sedam vlasnika stanova iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici da za njih Direkcija za građevinsko zemljište izgradi novu zgradu po hitnom postupku, na osnovu Zakona o prirodnim katastrofama.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici se polovinom jula dvaput urušila, nije bilo povređenih, a stanari su u prinudnom smeštaju od tada.

Nekoliko nevladinih organizacija i dela opozicionih protestovalo je zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici ispred zgrade opštine Vračar, a zatražili su smenu Gorana Vesića i privođenje odgovornih za urušavanje zgrade. Kako su rekli, okupljaće se svake subote „dokle god Vesić ne bude podneo ostavku“.

Komentari

Vaš komentar