Stanica Vukov spomenik se ipak ne zatvara 9. maja

Vesti 08. maj 202315:56 5 komentara
P.V.P.

Podzemna železnička stanica Vukov spomenik u Beogradu od sutra neće biti zatvorena za putnike zbog radova na zameni pokretnih stepenica, saopštila je danas Infrastruktura železnice Srbije.

POVEZANE VESTI:

Iako je prethodno bilo najavljeno da će stanica zbog tih radova biti zatvorena za putnike od 9. maja, procenjeno je da tokom pripremnih aktivnosti Vukov spomenik može da bude otvoren, jer bezbednost putnika, železničara i izvođača radova neće biti ugrožena.

Infrastruktura železnice Srbije blagovremeno će ;obavestiti javnost ;o zatvaranju stanice za prijem i otpremu putnika, u saradnji sa izvođačima radova.

Procena je da će Vukov spomenik biti otvoren i u narednih oko 45 dana, u skladu sa dinamikom radova.

U stanici Vukov spomenik predviđena je zamena tri velika tunelska eskalatora, koja obuhvata najpre demontažu i uklanjanje postojećih eskalatora sa opremom za upravljanje i komandovanje, a zatim i postavljanje novih pokretnih stepenica sa savremenom pratećom opremom.

Pokretne stepenice duge su oko 65 metara i spuštaju se do koloseka i perona 40 metara ispod zemlje. Svaki od tri eskalatora težine je po 150 tona, a demontirani delovi i oprema, kao i nove pokretne stepenice transportovaće se kroz tunelske cevi, kako stanica ne bi bila oštećena.

Planirano je da radovi na zameni tri velika tunelska eskalatora u stanici Vukov spomenik traju 72 nedelje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare