Stanković: Najveći protivnik opozicije na izborima nije SNS, već niska izlaznost

Vesti 11. maj 202411:22 29 komentara
N1

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik Đorđe Stanković izjavio je da najveći protivnik opozicije na izborima 2. juna nije Srpska napredna stranka, već će to biti niska izlaznost, zbog čega poziva građane da u što većem broju podrže promene.

Stanković, koji je i kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije „Biramo Niš“, ocenio je da je SNS u Nišu odavno nervozna i na sve načine pokušava da nađe alternativne liste koje će joj pomoći da postigne što bolji rezultat, saopštio je NPS.

„Naša koalicija je prva, nakon SNS, predala listu, 29. aprila, a neposredno pre toga u Nišu su se pojavile fantomske stranke sa nepostojećim listama, kojima smo se suprostavili. Mi ćemo u Nišu biti pod brojem dva i borimo se da i u opštinama izađemo pod istim brojem na izbore. Planiramo pozitivnu kampanju u Nišu. Građanima je dosta loših vesti. Naš cilj je da predstavimo plan kako ćemo da promenimo naš grad i na tome će biti naš akcenat“, dodao je Stanković za TV Nova.

Prema rečima Stankovića, u koaliciji „Biramo Niš“ su ljudi koji su aktivizmom zaslužili da budu na toj listi, kao i organizacije koje su želele da se nađu na listi koja ima šansu za pobedu.

„U Nišu 30 odsto grada nema kanalizaciju, a neki delovi nemaju čak ni vodu. Borba će biti svakog dana i na svakom koraku i pre i posle 2. juna. Borimo se sve vreme integritetom, znanjem i energijom“, rekao je Stanković i najavio da će obići sve delove grada i sva sela i pokazati da su tu za sve Nišlije.

Pročitajte još

„Mnogo je važno da se izađe na izbore i svako ko želi promene ne sme 2. juna da ostane kod kuće”, kazao je Stanković.

Stanković je izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, usvojene u petak u parlamentu, ocenio kao važan korak i jedan od uslova koje je opozicija imala.

Iako su ispunjena sva tri uslova koja su tražili, to ne znači da će na ovim izborima uslovi biti idealni, dodao je Stanković.

„Građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište neće moći da glasaju na mestu novog prebivališta na izborima 2. juna. Birački spisak će morati da se revidira, odnosno svi oni će biti izbrisani”, rekao je on i dodao da ima poverenja u ljude koji će biti u komisiji koja će se baviti biračkim spiskom.

Prema njegovim rečima, komunikacija među opozicijom je na visokom nivou i svi su spremni da pruže podršku jedni drugima.

„Kada imate jasne ciljeve onda je sam dan izbora, kao i kampanja rutina. Rezultat koji ostvarimo 2. juna trajaće naredne četiri godine. Niš je prvi grad koji je promenio lokalnu vlast 1996. godine. I dalje vlada atmosfera da promene sa juga počinju“, rekao je Stanković i pozvao građane da podrže one koji „žive u Nišu i stvarno se bore za svoj grad“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare