Stanovnici Karađorđeve i Keja posadili jasenove na mestu planiranog parkinga

Vesti 09. apr 202117:42 > 10. apr 2021 09:33 14 komentara
N1

Stanari Karađorđeve ulice i Keja oslobođenja, koji se bune protiv plana da se na mestu, kako kažu, njihove "jedine zelene oaze" izgradi parking, danas su zasadili jasenove na tom prostoru. Građani su rešili da deo sadnica koje je delila opština Zemun u okviru akcije "Posadi svoj hlad" preuzmu i zasade - na ovoj javnoj površini.

Kako je ranije najavila opština Zemun, ispred zgrade ove institucije moglo je danas od podne da se preuzme 350 sadnica belog jasena.

Povezano:

Građani su odlučili da uzmu, jedan po jedan, ponuđene sadnice i posade ih na mesto koje brane od betoniranja. Kako navodi jedan od građana koji je učestvovao u akciji, zasadili su ih u razmaku od pet do sedam metara.

Stanovnici Karađorđeve nedavno su održali i protest jer će, kako kažu, ostati bez jedine preostale oaze koju koriste za šetnju, rekreaciju, gde im se deca igraju. Ističu da je u blizini i vrtić i da se plaše ukoliko bi na tom mestu saobraćaj bio frekventniji. Radi se o površini između i pored nekoliko velikih zgrada, sa nekoliko hiljada stanovnika. Traže da opština odustane od izgradnje parkinga.

Kažu za portal N1 da mesta za parkiranje jesu i njihov problem, ali veruju da može da se nađe alternativno rešenje. Dodaju da planiranim parkingom oni „ne bi dobili ništa“ jer se, kako smatraju, parkiralište pravi za goste restorana i splavova u blizini.

N1

Komentari (14)

Vidi sve komentare