Starović (MSP): Pismo podrške američkih kongresmena je važna vest za Srbiju

Vesti 08. feb 202209:28 1 komentar
Alex Edelman/AFP

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović kaže za RTS da je pismo grupe od 16 američkih kongresmena, u kojem od predsednika Džozefa Bajdena traže unapređenje odnosa SAD i Srbije važna vest, koja pokazuje da se Srbija promenila i da ima kapacitet da širom sveta o sebi projektuje pravu sliku.

On ističe da je to rezultat predanog rada ambasade Srbije u Vašingtonu u prethodnih godinu i po dana i naglašava da je „Marko Đurić svojim radom faktički udvostručio broj članova srpskog kokusa u američkom Kongresu, a to je neka vrsta grupe prijateljstva sa Srbijom“.

„Imamo pismo koje je potpisalo 16 kongresmena iz obe političke partije. To je veoma važno, jer nije partijska stvar“, objašnjava Starović, koji se ne seća da je Srbija ikada imala tu vrstu podrške u američkom Kongresu.

Prema njegovim rečima, „za ovu aktivnost Srbija nije angažovala nikakvu lobističku agenciju, već je to isključivo plod delovanja naše diplomatije u Vašingtonu“.

Kako je ukazao, ova vest je izazvala visok stepen nezadovoljstva kod albanskih političara u Prištini, pre svega zbog činjenice da su „uljuljkani u nekoj vrsti apriorne i bezrezervne podrške SAD“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare