Stefanović: Cilj kampanje protiv mene skretanje pažnje sa borbe protiv korupcije

Vesti 27. feb 202317:02 58 komentara
N1

Viši javni tužilac Nenad Stefanović izjavio je da je cilj medijske kampanje protiv Višeg javnog tužilaštva i njega lično skretanje pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije.

Povezane vesti

„Ova medijska kampanja protiv Višeg javnog tužilaštva i mene lično traje već nekoliko dana , tokom kojih je izneto nebrojeno laži, neistina i insinuacija u cilju diskreditacije rada VJT-a u Beogradu i skretanja pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije i poštovanja zakona. Kao javni tužilac ne želim da odgovaram na manipulacije koja izlaze iz domena rada VJT-a, već zalaze u domen politike i ličnih ambicija pojedinaca. Mogu da dodam da će VJT u Beogradu nastaviti svoj rad u skladu sa Ustavom i zakonom , koji su jedina brana od neprimerenih uticaja politike i medijskih napada“, rekao je Stefanović za Danas.

Bojana Savović, zamenica tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, istupila je prošle sedmice u javnosti tvrdeći da je po Stefanovićevom nalogu sklonjena iz Odeljenja za borbu protiv korupcije i da joj je oduzet predmet o velikoj krađi u „Elektroprivredi Srbije“ (EPS) teškoj oko 7,5 miliona dolara.

Osumnjičeno je šest osoba, a slučaj je preuzela Stefanovićeva najbliža saradnica Brankica Marić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare