Stefanović i grčki ambasador razgovarali o padu aviona sa naoružanjem kod Kavale

Vesti 27. jul 202215:58 > 15:59 2 komentara
grčka avion pad aviona oružje
Tanjug/AP/Giannis Papanikos

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i ambasador Grčke Jorgos Diakofotakis razgovarali su o avionu privatne ukrajinske kompanije, koji je prevozio proizvode odbrambene industrije iz Srbije za Bangladeš i koji je pao u blizini Kavale u Grčkoj, saopšteno je iz Stefanovićevog kabineta. U saopštenju se ne navode nikakvi detalji o razgovoru vezano za pad aviona.

Pročitajte još:

Stefanović je izjavio da tradicionalno dobre i prijateljske odnose Grčke i Srbije prati sadržajna i dobra saradnja u oblasti odbrane, posebno u vojno-vojnoj i vojno-obrazovnoj oblasti, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Diakofotakis saglasio se sa Stefanovićem da je saradnja na visokom nivou i da postoji prostor za njen dalji razvoj u obostranom interesu. On je ukazao na značaj učešća vojnika obe zemlje u multinacionalnim operacijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Ukrajinski avion sa naoružanjem, koji je leteo iz Niša, preko Amana, Rijada i Ahmedabada za Bangladeš srušio se na severu Grčke sredinom jula. Poginulo je osmoro članova posade, svi državljani Ukrajine. Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je navode da je oružje transportovano u Ukrajinu.

Ambasador Grčke u Beogradu je po nalogu ministarstva spoljnih poslova te zemlje uložio demarš Srbiji zbog toga što Grčka nije bila obaveštena o tome da je avion „antonov“ prevozio naoružanje, a Ministarstvo odbrane Srbije tada je u saopštenju navelo da organizacija samog leta, kao i izbor kompanije za transport nisu bile u nadležnosti Beograda.

Komentari (2)

Vidi sve komentare