Stefanović: Ima indicija da postoje snimci koji dokazuju veze vlasti i Belivuka

Vesti 13. avg 202108:30 > 20:05 80 komentara
N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da postoje indicije da "neki ljudi" imaju snimke koji, kako tvrdi, dokazuju veze kriminalne grupe Veljka Belivuka i vrha države i da je vlast zbog toga "toliko nervozna".

„U tome bi trebalo tražiti odgovor zašto su (bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i (ministar odbrane) Nebojša Stefanović nedodirljivi. Očigledno oni imaju nešto što ih štiti i čime ucenjuju (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i (ministra unutrašnjih poslova Aleksandra) Vulina“, rekao je Stefanović za dnevni list „Nova“.

Dodao je da snimke možda ima „neka treća strana“, „koja je dekodirala aplikaciju Skaj“ koju su kriminalci koristili za zaštićenu komunikaciju.

Stefanović je o Vučićevoj izjavi da je spreman da da iskaz tužilaštvu povodom navoda da je povezan s kriminalnom grupom Belivuka, kazao da ne veruje da postoji tužilac koji je u ovom trenutku spreman da zaista otkrije ko je toj grupi bio „organizator, pomagač i inspirator iz vrha države“.

„U situaciji kad naprednjačka vlast skoro deceniju pritiska, zastrašuje i ucenjuje pravosudje, teško mi je da zamislim da neki tužilac zaista, sa zakonskim osnovom, krene u raspetljavanje Belivukove grupe, monstruoznih ubistava koje su očigledno počinili i njihova veza s vlašću“, istakao je on.

Govoreći o predstojećim izborima, Stefanović je rekao da opozicija aktivno radi na odabiru zajedničkog kandidata i da će se time baviti i u predstojećem periodu.

„Za nas je opozicija svako ko ne prihvata saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i ko neće koristiti obrazloženja, poput lažne zabrinutosti za nacionalne interese, kako bi saradjivao sa režimom“, naglasio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare