Stefanović: Meni Vučić nikada nije nametnuo bilo koga, kadrovski izbori su moji

Vesti 15. apr 202109:59 > 20:58 45 komentara
N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je on postavio Dijanu Hrkalović za državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova dok je bio na čelu tog ministarstva, demantujući tvrdnje da je njemu predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nametnuo" Hrkalović.

Nekadašnji pripadnik Odeljenja MUP za tajno praćenje Milan Dumanović izjavio je za NIN da je Vučić „Dijanu Hrkalović nametnuo Nebojši Stefanoviću“, kao i da je s funkcije u policiji smenjena na zahtev američkih službi, jer su znali da pomaže „kavačkom klanu“ u kriminalnim obračunima.

Povezane vesti

„Meni Vučić, dok sam obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a ni sada kada sam ministar odbrane, nije nametao bilo koga. Kada god smo razgovarali, predsednik je dozvoljavao slobodu, kao što dozvoljava svojim saradnicima. Kadrovski izbori, na koje sam imao pravo kao ministar, bili su moji. I Dijana Hrkalović i drugi državni sekretari“, kazao je Stefanović za Pink.

On je naglasio da je to „besmislena tvrdnja“ i dodao da ne zna „koja je poenta“.

Stefanović je dodao da je Dumanović funkcioner pokreta „Oslobođenje“, koji predvodi Mlađan Đorđević.

Izvor: Pink

Vučić: Nasmejao sam se kad sam video da piše da sam Stefanoviću nametnuo Dijanu Hrkalović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su netačni navodi u nedeljniku NIN da je nametnuo bivšu državnu sekretarku Dijanu Hrkalović sadašnjem ministru odbrane, a tada ministru policije, Nebojši Stefanoviću.“Kada sam video tu naslovnu stranu stvarno sam se nasmejao. Pitao sam se dokle ide laž i ljudska glupost“, rekao je Vučić.

U odgovoru na novinarsko pitanje je ocenio da su te laži nešto s čim mora da živi jer ne podnosi tužbe.

„Morate da primite sve te besmislene udarce i laži na svoja pleća i da nastavite da gurate kao da se ništa nije dogodilo“, rekao je predsednik Srbije prilikom posete Institutu za virusologiju i serume Torlak u Beogradu.

Dumanović najavio tužbu protiv Stefanovića zbog „laži“

Milan Dumanović najavio je da će protiv ministra Nebojše Stefanovića podneti privatnu krivičnu prijavu zbog „izgovorenih laži“.

„Da objasni i kako sam ja polu Đilasov potrčko. Kako sam ja to političar, a ne policajac“, kazao je Dumanović za portal Nova.rs.

Ministar Stefanović je tokom gostovanja na TV Pink za Dumanovića, koji je sada predsednik Saveta za borbu protiv kriminala Pokreta Oslobođenje, tvrdio da je reč o policajcu bez značajne karijere, piše Nova.

Dumanović na to odgovara da je višestruko nagrađivan za policijski rad i da je poslednje dve godine, kada je Stefanović bio ministar policije, on bio ocenjen peticom – što je najveća ocena za rad.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare