Stefanović: Mladi imaju budućnost u Vojsci Srbije

Vesti 14. mar 202110:1624 komentara
Nebojša Stefanović
Izvor: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je, podsećajući da je ovogodišnji konkurs za upis u vojne škole otvoren do 31. marta, da mladi i te kako imaju budućnost u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

„Mladi imaju nimalo lak zadatak da donesu važnu odluku o svojoj budućnosti, da jasno i temeljno promisle šta će biti njihov dalji životni put i poziv. Ljubav prema otadžbini osnovni je uslov koji moraju ispuniti ukoliko se odluče za časnu vojnu profesiju i zato ih pozivam i ovom prilikom da se prijave i pokažu da vole svoju Srbiju“, rekao je Stefanović.

Povezane vesti:

Ministar Stefanović podsetio je da su vojne škole prestižne i da nude izuzetno kvalitetno obrazovanje, ali i da su retke sa mnoštvo prednosti, počev od besplatnih udžbenika, preko besplatnog smeštaja i ishrane, kao i zagarantovanog posla po završetku školovanja.

Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.

Ocenjujući da mladi imaju mnoštvo razloga da se odluče za vojne škole i potom postanu deo sistema odbrane, Stefanović je podsetio i na ulaganja i kontinuirano jačanje naše vojske.

„Država investira i u modernizaciju i opremanje, ali i u poboljšanje standarda naših pripadnika, počev od izgradnje stanova do povećanja plata. Jedan od dobrih pokazatelja jeste i skok Srbije na listi „Global
Firepower“ za čak 28 mesta za samo četiri godine. Tako se Srbija danas po vojnoj snazi nalazi na 61. mestu od ukupno 139 rangiranih zemalja,  dok je najbolje rangirana od svih zemalja bivše Jugoslavije“, rekao je
Stefanović.

Komentari

Vaš komentar