Stefanović najavio „novo ruho“ Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva

Vesti 02. avg 202119:26 > 19:32 5 komentara
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je investicije u dva muzeja u Beogradu, Vojni na Kalemegdanu i Muzej vazduhoplovstva, kako bi dobili "novo ruho".

„Želimo da naši ljudi iz Ministarstva odbrane zajedno sa stručnjacima Narodnog muzeja, ali i drugim ekspertima naše zemlje, zajedno razmotre šta je to što možemo da uradimo za ove dve vojne ustanove“, rekao je Stefanović, koji je o tome razgovarao sa direktorkom muzeja Bojanom Borić Brešković.

Kako je naveo, „danas, zahvaljujući boljoj ekonomskoj poziciji Srbije, možemo da razmatramo i ovu mogućnost“.

„Želimo da građani naše zemlje u što većem broju vide ogromno umetničko blago koje se nalazi u oba muzeja i danas sam zamolio direktorku Borić Brešković da se Narodni muzej uključi i pomogne nam. Da svojim velikim znanjem i stručnošću, koje imaju i ona i njeni saradnici, ali i iskustvom, s obzirom da su prošli veliki proces renoviranja Narodnog muzeja, pomognu da jedan sličan postupak izvedemo i na Vojnom muzeju“, rekao je Stefanović.

Dodao je da je dogovoreno da zajednička radna grupa za početak izradi jedan veliki i ozbiljan projekat modernizacije Vojnog muzeja.

Borić Brešković izrazila je zadovoljstvo što je Narodni muzej prepoznat kao institucija koja je učinila ogroman napor da unapredi našu kulturu.

„Vojni muzej je dugovečan muzej i na isti način simbolizuje i samostalnu Srbiju, jer ga je osnovao kralj Milan Obrenović“, rekla je Borić Brešković.

Komentari (5)

Vidi sve komentare