Stefanović: Nemam veze s klanom Belivuka, tužba zbog navoda o Skaj aplikaciji

Vesti 31. jul 202113:32 > 16:0390 komentara
NEBOJšA STEFANOVIĆ
Izvor: Tanjug/MO/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da nikada nije imao bilo kakvu vezu sa klanom Veljka Belivuka, niti sa bilo kojim drugim kriminalnim klanom i negirao da je imao i koristio telefon sa Skaj aplikacijom, kako su objavili mediji. On je najavio tužbu protiv "Srpskog telegrafa".

Povezane vesti

„Povodom najnovije laži da sam imao i koristio telefon sa Skaj aplikacijom, što tvrdi ‘Srpski telegraf’, moram da kažem da se radi o monstruoznoj izmišljotini, čiji je očigledni cilj da me posredno poveže sa nekom kriminalnom grupom. Nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju putem Skaj aplikacije sa bilo kim“, naveo je Stefanović, a prenosi Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Dodaje da je vodio snažnu kampanju protiv organizovanog kriminala i posebno isticao zloupotrebu kriptovanih veza i Skaj aplikacije koju koriste kriminalci.

„Isticao sam to i u razgovoru sa evropskim policijama, policijom Ruske Federacije, kao i policijskim službama Sjedinjenih Američkih Država. Podrazumeva se da je tim sastancima prisustvovao veći broj policijskih službenika naše zemlje, koji su, sarađujući sa partnerskim službama, razmenjivali informacije o svemu ovome“, navodi Stefanović.

Kaže da to može da potvrdi direktor FBI Кristofer Vrej, kojeg je sreo 2019. godine, jer su intenzivno sarađivali sa SAD u borbi protiv mafije i organizovanih kriminalnih grupa, posebno u segmentu suprotstavljanja narko-mafiji, kao i zloupotrebama sajber tehnologija od strane kriminalaca.

Izvor: Tanjug

„Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju. Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe, na čemu posebno želim da čestitam i našim istražnim organima i svima koji su pomogli da ova mafijaška organizacija završi iza rešetaka“, navodi Stefanović.

Baš zato, kako dodaje, pošto i naše i strane strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Skaj aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama, „imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima, jer bih do sada za to morao da odgovaram“.

„Neću dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na moja i leđa moje dece iz samo njima poznatih razloga, a siguran sam da ćemo jednog dana saznati zašto to rade. Кao što sam već tužio sve one koji su svojim lažima ugrozili moj i život moje porodice dovodeći me u vezu sa ubicama i kriminalcima, tako ću postupiti i u ovom slučaju, zato što imam poverenje u svoju državu i naš pravosudni sistem“, ističe Stefanović.

Komentari

Vaš komentar