Stefanović položio venac na Avali povodom Dana Vojske Srbije

Vesti 23. apr 202110:28 0 komentara
FoNet/Ministarstvo odbrane

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je venac, uz vojne počasti, na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana Vojske Srbije – 23. aprila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povezane vesti:

„Istrajan, ponosan i hrabar. Baš takav je naš narod. Opstao je, uprkos brojnim iskušenjima kroz vekove, zahvaljujući nesalomivoj jačini duha i volje. Srpski vojnik njegovo je oličenje“, napisao je Stefanović u spomen-knjigu.

Naši besmrtni junaci, i danas vam odajemo poštu, jer su vaša žrtva i herojski podvizi nezamenljivi uzor jedinicama i komandama Vojske Srbije. Ostavili ste im u amanet slobodnu otadžbinu. Inspirisani vašim delima i danas časno nose vojničku uniformu i nikada ne posustaju u borbi za bezbednu i bolju Srbiju. Bili biste ponosni na njih. Heroji, večna vam slava i hvala, napisao je Stefanović.

Stefanović je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-majora Duška Žarkovića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na Cveti 23. aprila 1815. godine u Takovu je podignut Drugi srpski ustanak, koji predstavlja istorijsku prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!