Stefanović tuži Šešelja zbog izjava o ubistvu advokata Dragoslava Ognjanovića

Vesti 04. sep 202114:46 7 komentara
N1/arhiva

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će u ponedeljak podneti tužbu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, zbog tvrdnji da on stoji iza ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića i da je nalogodavac tog zločina.

„Sve što je rekao u vezi sa tim je najteža laž i ne pada mi na pamet da se bavim njenim sadržajem, a naročito ne Šešeljevim motivima da takve laži izgovara. Time će se baviti tužilaštvo i naše pravosuđe i to već od ponedeljka, kada ću podneti tužbu protiv Vojislava Šešelja zbog ovih monstruoznih optužbi u kojima nema nijedne istine“, navodi se u pisanoj izjavi Stefanovića.

Duboko verujem u profesionalnost našeg pravosuđa i očekujem da će postupiti brzo i efikasno, čime će pravna država staviti tačku na laži koje se šire kroz javni prostor i ugrožavaju moju i bezbednost moje porodice, istakao je on.

Da je Šešelj osoba koja se ičega stidi, ukazao je Stefanović, rekao bih mu samo: „Sram te bilo“, ali nije tako.

„Jedino što je tačno u moru njegovih laži koje iznosi javno je da će neko morati u zatvor, ili on ili ja, a ja sam više nego uveren da će odgovarati onaj ko zasipa javnost lažima. Do sada, nažalost, bez posledica“, konstatovao je Stefanović.

„Zato pozivam tužilaštvo da odmah, bez odlaganja, reaguje i ispita sve Šešeljeve lažne optužbe, kako iza njih ne bi ostala nijedna sumnja, nijedan razlog da ih bilo ko bilo kada ponovi, a da bude kažnjen onaj ko ih je izrekao. Svi koji su iznosili optužbe na moj račun o nekoj mojoj izmišljenoj zavereničkoj i kriminalnoj ulozi završili su kao najobičniji lažovi i spletkaroši, koji samo u haosu i lažima vide šansu za sebe, za svoje poslove i karijere. I Šešelj tu neće biti izuzetak“, zaključio je Stefanović.

Komentari (7)

Vidi sve komentare