Stepanović: Otkud kamera na „porno poslaniku“, a nema snimka sa rampe u Doljevcu

Vesti 09. feb 202322:19 33 komentara
N1

Glavna urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović izjavila je da "moramo znati šta se u naše ime pregovara" u dijalogu Beograda i Prištine, dodajući da predsednik Aleksandar Vučić "gubi kontrolu nad sobom" i da njegovo ponašanje ne uliva poverenje.

Pročitajte još:

„Nervoza našeg predsednika govori da je dobio potpuno jasnu poruku da je vreme isteklo i da se mora prihvatiti taj evropski predlog“, rekla je Stepanović u emisiji Newsnight na televiziji N1.

Ona smatra da se „karte moraju staviti na sto“ jer je očigledno došao trenutak da se pitanje reši, i da je Srbija „kolateralna šteta u sendviču svetskih geotrasteških prelamanja“.

„U takvoj sitauciji mi imamo Aleksandra Vučića, ja mislim da je to za našu zemlju jako loše“, kazala je.

Stepanović je rekla i da ne razume izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila o Severnoj Koreji i da li to treba da se shvati – „ćutite, možete da postanete Severna Koreja“.

Za izjavu evropskog poslanika Vladimira Bilčika da je Srbija napredovala u vladavini prava, kaže da je ona „da vam eksplodira mozak“.

„Ovde ni predsednik fudbalskog saveza ne može da se izabere bez političkog diktata… To je i dalje podrška Aleksandru Vučiću, očigledno u očekivanju da potpiše taj francusko-nemački plan“, rekla je urednica Nove ekonomije.

Za mogućnost prekida evropskog puta Srbije, kaže da je evropska perspektiva prekinuta još 2016. godine i „niko se oko toga nije potresao“.

Na pitanje o svađi i brzom pomirenju SNS i SPS, kaže da ne vidi da je tu uopšte bilo sukoba, samo disciplinovanje socijalista što se „nisu dovoljno oduševljavali naporima predsednika Srbije“.

Upitala je i kako to da se kamera pojavila baš iznad telefona poslanika SPS koji je gledao „eksplicitne sadržaje“ u skupštini, a ne možemo da imamo snimak iz Doljevca kad je Stanika Gligorijević izgubila život, u nesreći u kojoj je učestvovalo vozilo u kom je bio Zoran Babić iz SNS.

Govoreći o istrazi Uprave za sprečavanje pranja nova i finansiranje terorizma protiv medija, među kojima je i Nova ekonomija, kaže da je tražila od direktora Uprave da kaže šta je pronašao i „gde su ti teroristi za koje ja imam novca“.

Istragu su osudile međunarodne organizacije, NVO i mediji u Srbiji, a Stepanović kaže da se radi o još jednom simbolu „nadrealnosti u kojoj živimo“.

„Svi se prave da se to nije desilo ali takvo delo ne zastareva brzo, ova vlast će otići, pa ćemo se videti negde na sudu“, kazala je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare