SBB fondacija poziva talente da se prijave za „Stipendiju prof. Njegoš B. Šolak“

Vesti 19. feb 202112:20 > 14:15 komentara
SBB Fondacija

SBB fondacija je saopštila da nastavlja da podržava izuzetne mlade talente u Srbiji i poziva ih da se prijave za program "Stipendija prof. Njegoš B. Šolak".

„Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“ namenjena je najboljima od najboljih koji se znanjem, radom i uspesima ističu među svojom generacijom.

„Od kada smo pre dve godine započeli ovaj program, vodimo se istom idejom i istim ciljem, a to je da podržimo dalji razvoj izuzetnih mladih ljudi i pomognemo im da ostvare svoj potencijal“, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije i dodala: „Nadarena deca se ne rađaju svaki dan, a mi duboko verujemo da treba da negujemo njihove talente, kao i da je ulaganje u znanje najvažnija investicija. Zato im pomažemo na različite načine da završe najbolje fakultete u svetu i da kao nosioci pozitivnih promena u društvu, jednog dana menjaju našu zemlju i svet na bolje. Radujem se upoznavanju sa trećom generacijom naših budućih stipendista“.

Na konkurs se do 28. marta mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji poseduju izuzetan talenat iz neke od oblasti nauke, kulture ili umetnosti, koji postižu vanserijske rezultate na takmičenjima, imaju preporuke mentora ili profesora, navedeno je u saopštenju SBB Fondacije.

Mia Mijović, studentkinja inžinjerstva Univerziteta u Oskfordu i jedna od stipendista „Stipendije prof. Njegoš B. Šolak“,  ističe da je uz veliki talenat, marljiv rad njen recept za ostvarivanje ciljeva i zaključuje: „Volela bih da se jednog dana, kada završim fakultet, i ja priključim ideji SBB fondacije i sama pomognem mladim ljudima i deci da ostvare sve svoje potencijale“.

„Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“ pokrenuta je 2019. godine i trenutno podržava devetoro veoma nadarenih mladih ljudi, kojima obezbeđuje finansijsku, mentorsku i logističku podršku u njihovom obrazovanju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Istaknuti učenik Matematičke gimnazije i stipendista SBB fondacije Dobrica Jovanović o podršci ovog programa jednom prilikom je rekao: „Oni su moja, ne samo finansijska, već i prijateljska podrška, za mene su tu kada su mi potrebni saveti i na njih uvek mogu da se oslonim“.

SBB fondacija veruje da je ulaganje u svakog izuzetnog pojedinca ulaganje u čitavo društvo i budućnost svih nas.

Najbolji zaslužuju najbolje, naglašavaju iz SBB fondacije.