Stiže nam velika promena vremena – od ponedeljka olujni vetar, kiša i mraz

Vesti 26. mar 202320:09 9 komentara
beograd, oluja, munja, nevreme
Shutterstock/Oliver Day

U prvoj polovini naredne sedmice biće osetno hladnije vreme, objavio je Republički hidrometeorološki zavod. Do četvrtka se u jutarnjim satima očekuje slab i umeren prizemni mraz, dok se slab mraz na dva metra visine očekuje u utorak u severnim, u sredu u svim, a u četvrtak samo u južnim predelima Srbije.

Sutra se, kako je objavio RHMZ, očekuje vetrovito i osetno hladnije vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će na severu i istoku zemlje, kao i na planinama dostizati i udare olujne jačine. U drugom delu dana, sa padom temperature, kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije. Uveče i tokom noći očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severozapada.

U utorak će biti promenljivo oblačno i hladno vreme uz umeren i jak severozapadni vetar koji će ponovo dostizati olujne udare. Кratkotrajno se očekuje i lokalna pojava pljuskova kiše, krupe i snega. Vetar će biti u slabljenju krajem dana i tokom noći.

Od četvrtka dnevna temperatura u osetnijem porastu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare