Stiže novi toplotni talas: Narednih dana i više od 35 stepeni

Vesti 17. jun 202407:40 3 komentara
vreme
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Vreme će danas u većini mesta biti sunčano i suvo, mada će sredinom dana biti uslova za kratkotrajni letnji pljusak. Temperatura tropska, u najtoplijem delu dana do 33 stepena.

Topli vazduh sa severa Afrike se širi preko Sredozmenog mora ka Balkanu. Jezgro vreline trenutno je iznad Italije. U Srbiju ovih dana stiže novi toplotni talas, temperatura danas preko 30 stepeni, a od utorka čak preko 35 stepeni. Toplotni talas će trajati do nedelje, dakle narednih šest dana.

Najtoplije će biti u petak, temperatura čak do 39 stepeni.

Vremenske prilike neće prijati većini hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje i reumatskih bolova. Takođe, savetuje se adekvatna zaštita od visokog UV zračenja.

Uprkos tome što će biti jako toplo, neće biti u potpunosti stabilno. Još danas će biti uslova za pljuskove, posebno u planinskim krajevima, mada slab letnji pljusak nije isključen ni u nižim krajevima.

Jutros je pretežno vedro, već sada je toplo, ima preko 20 stepeni skoro u svim gradovima. U nastavku dana očekujemo naoblačenje, biće smene sunca i oblaka, a biće sredinom dana uslova i za slabu kišu. Mirno će biti danas, uz slab vetar, promenljivog smera. Maksimalna temperatura u celoj Srbiji preko 30 stepeni. Najtoplije na istoku, do 33 stepena. Zbog velike vlage u vazduhu, biće danas jako sparno i subjektivno još toplije.

Pred nama je niz tropskih dana, ali i tropskih noći. Pik toplotnog talasa se očekuje u četvrtak i petak kada će se živa u termometru približiti čak 40-om podeljku. Narednih dana će biti sunčano, stabilno i mirno, bez padavina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare