Sto plus: Sudija odbio nagodbu tužilaštva sa napadačima na Irfana Ugljanina

Vesti 07. jul 202215:13 > 15:14 2 komentara
Irfan Ugljanin
Irfan Ličina/Nova.rs (arhiva)

Sudija pojedinac Osnovnog suda u Novom Pazaru odbio je nagodbu koju je Osnovno tužilaštvo zaključilo sa trojicom muškaraca, okrivljenih da su 1. februara prošle godine pretukli aktivistu Irfana Ugljanina, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Tim sporazumom V.S. (32), S.B. (32) i R.M. (35) priznali su da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje i pristali na kazne koje im je predložio postupajući tužilac.

Povezane vesti

Konkretno, S.B. je prihvatio kaznu zatvora od pola godine, koja se neće izvršiti ukoliko u narednih godinu dana ne izvrši novo krivično delo, R.M. kaznu od 10 meseci zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u naredne dve godine ne učini novo krivično delo, a V.S. godinu dana kućnog zatvora, uz primenu elektronskog nadzora.

Razmatrajući sporazum, sudija pojedinac Osnovnog suda je ocenio da „sankcije nisu predložene u skladu sa krivičnim zakonikom“, te da, između ostalog, „ne odgovaraju težini izvršenog krivičnog dela, ranijem životu učinilaca i njihovom držanju nakon učinjenog krivičnog dela“.

Sudija je smatrao i da se predloženim kaznama „ne bi ostvarila pravednost i srazmernost između učinjenog dela i težine krivične sankcije“.

Za nasilničko ponašanje koje su počinili V.S, S.B. i R.M. propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Odbijanjem sporazuma, postupak protiv trojice okrivljenih se vraća u fazu koja mu je prethodila, a sudija koji je nagodbu odbio ne može više u njemu učestvovati.

Okrivljeni V.S, S.B. i R.M. terete se da su 1. februara prošle godine, u jednom kafiću u Ulici Stefana Nemanje, pesnicama, ali i barskim stolicama, napali Ugljanina i naneli mu lakše telesne povrede.

Ugljanin je pre i posle tog događaja na društvenim mrežama oštro kritikovao lokalnu vlast i pojedince u Novom Pazaru, optužujući ih za nesavesno ponašanje i pronevere.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare